Kohus leidis, et 35-aastase Kenert-Ranner Reva süü mõrvas, kehalises väärkohtlemises, kelmuses, varguses, kriminaalmenetluse käigus teadvalt valeütluste andmises, teise isiku nimele välja antud tähtsa isikliku dokumendi kasutamises ning dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises tõendatud ning ta peab 19 aastat vanglas veetma, kirjutab BNS. Sellist karistust nõudis kohtualusele ka Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste.

Ühtlasi peab Reva tasuma kahe tsiviilnõude katteks kokku üle 1700 euro, samuti hüvitama menetluskulud, mis ulatuvad tuhandetesse eurodesse.

Reva kaitsja leidis eelnevalt, et kohus pidanuks Reva kehalises väärkohtlemises ja mõrvasüüdistuses süü tõendamatuse tõttu õigeks mõistma, teiste süütegude eest aga määrama prokuröri nõutust kordades kergema karistuse.

Süüdistuse järgi pani Reva raskeima kuriteo toime mullu 3. novembri hilisõhtul või ööl vastu 4. novembrit, kui ta tappis omakasu motiivil enda tuttava, 58-aastase Tiit Kangro. Mehe kuulihaavadega surnukeha leiti 27. detsembril Raplamaal Kehtna vallas asuvast veehoidlast.

Eeluurimisel kogutud andmetel ostis Reva päev pärast Kangro surma, 5. novembril Tallinnas kaubanduskeskusest järelmaksuga sülearvuti ja mobiiltelefoni, kasutades isiku tõendamiseks Kangrole kuulunud juhiluba ja võltsides tema allkirja. Samuti üritas ta võtta 7. novembril pangakontoris Kangro kontolt välja sinna kiirlaenuna kantud 200 eurot, aga lahkus kontorist raha saamata, kui pangatöötajal tekkis kahtlus, et isiku tõendamiseks esitatud juhiluba ei kuulu kliendile.

Revale on esitatud süüdistus ka selles, et paar kuud varem, mullu 19. septembril lõi ta Tallinnas Katleri tänaval asuvas korteris tuttavat 71-aastast meest une ajal puust esemega vastu pead, tekitades talle valu ja kehavigastuse. Süüdistuse järgi varastas Reva kannatanu korterist väärtesemeid, sularaha ja pangakaardi, millega ta võttis automaadist välja sularaha ja tasus ostude eest. Kokku sai kannatanu varalist kahju ligi 1500 eurot.

Veel sai Reva süüdistuse seoses mullu 25. oktoobril politseile antud valetunnistustega, et tema kasutuses olnud sõiduauto GAZ 24-10 ja dokumendid on varastatud. Uurimisel kogutud andmeil oli Reva auto ise ära müünud ja võltsinud müügilepingul sõiduki omaniku, 79-aastase vanaproua allkirja. Lisaks eelnevale süüdistatakse Reva selles, et mullu 17. mail esitas ta Raplas kohaliku kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindajale võltsitud väljavõtte regionaalministri käskkirjast, milles Kenert-Ranner Revaasemel oli trükitud Kalmer Kirsile uueks nimeks Kenerth-Ranner Reva, eesmärgiga saada Kenerth-Ranner Reva nimele uus ametlik dokument – isikutunnistus ja Eesti kodaniku pass.

Politsei pidas Reva kuritegudes kahtlustatavana kinni mullu 6. detsembril ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel 8. detsembril vahi alla. Reva on varem kriminaalkorras karistatud seitse korda. Tiit Kangro omas Tallinnas Kadriorus restorani 3 Oliivi.