Üheks kahtlusaluseks on mõrvatu vend, kellega tal võis olla tüli miljoni naela suuruse päranduse jagamisel.

Inglise kodanikest Iraagi perekond tapeti Prantsusmaa Alpides Annecy järve ääres kolmapäeval, prantsuse politseinikud usuvad, et 50-aastane lennundusärimees Saad Al-Hilli meelitati järve äärde ning teda varitseti seal, vahendab The Sun.

Uurijad loodavad, et autost leitud telefonide sisu (kõneeristus ja sõnumid) annab infot selle kohta, kellega Al-Hilli suhtles vahetult enne tapmist.

Tapeti ka Al-Hilli hambaarstist naine Ikbali (47) ning naise ema Suhaila (74). Neljas mõrvatu oli prantsuse jalgrattur Sylvain Mollier (45), kes tapeti politseinike sõnul ilmselt seetõttu, et sattus nö valel ajal järve ääres olema.

Perekonna kaks tütart jäid veretöös ellu - 7-aastane tütar Zainab sai kuulitabamuse õlga ning kuul tabas eluohtlikult ka tema koljut. 4-aastane õde Zeena pääses vigastuteta, sest varjus ema jalgade alla. Oma surnud ema jalge all pidi ta olema kaheksa tundi.

Uurijate sõnul tulistati vähemalt 25 korda, perekonnaliikmed said küik kolm kuulitabamust, neist kaks pähe. Kolme lapse isa Mollieri tulistati viis korda.

Orvuks jäänud tüdrukute sugulased jõudsid koos briti sotsiaaltöötajaga reede õhtul Zeena juurde. Juhtumi peamine tunnistaja, 7-aastane Zainab on hetkel kunstlikus koomas ning teda valvab haiglas politsei.

Politsei küsitles tüdrukute kõige lähedasemat sugulast, isa venda Zaidi (53), kellel oli väidetavalt tüli oma vennaga päranduse üle, mille väärtus on ligi miljon naela. Zaid eitas tüli.

Zaid ütles oma nõbule Ali Al-Hillile, et ta plaanib orvuks jäänud vennatütreid külastada ning on Ali sõnul juhtunust "täiesti laastatud."

Nüüdseks on prantsuse politsei läbi otsinud ka tapetud perekonna Suurbritannias asuva kodu, neotuudorlikus stiilis mõisa, mis asub Londonist edelas Surrey krahvkonnas.

Juurdluse juht, kolonel Marc de Tarle ütles, et palus juhtumi uurimiseks rahvusvahelist abi.