„Täna keskpäeva ajal oli selline juhtum, et üks vanem meesterahvas ründas nooremat alaealist poissi ja enesekaitseks hakkas nooruk mehele vastu,“ rääkis Surfilaagri pressiesindaja Helen Unt Delfile. „Turvamehed silmasid seda ja lahutasid kaklejad kiiresti. Kohalekutsutud politsei viis vanema meesterahva ära.“

Undi sõnul kumbki vahejuhtumi osapool, 16-aastane nooruk ja 40-50ndates aastates mees, tõsiselt vigastada ei saanud. Kiirabi rahustas noorukit, kes oli juhtunust šokis.

Küsimusele, kas noorukit rünnanud mees võis olla pedofiil vastas Unt, et ta ei saa seda kinnitada ja asjaga tegeleb edasi politsei ja juhtunu detailid on täpsustamisel.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais ütles Delfile, et ühtegi sellesisulist avaldust politseile tehtud ei ole. Tema sõnul algatati Roostal toimunud laagris üks kriminaalasi võimuesindaja vastu jõu kasutamises, kuid ta ei saanud kinnitada, et need juhtumid oleksid omavahel seotud. Kais pidas võimalikus, et noormees, kellele kallale tungiti, ei ole veel politseile avaldust esitanud.

Unt lisas, et 14. korda peetud surfilaagris oli tänavu muidu kõik kontrolli alla ja inimesed mõistlikumad kui näiteks eelmisel aastal. „Suurt joomist ja kaklusi ei toimunud,“ ütles ta. „Ühtegi ohtlikku olukorda ei olnud ka vees.“

Eesti purjelauahooaja traditsiooniline tippsündmus Battery Surfilaager toimus 11.-15. juulil Roosta puhkekülas.