4. juuni öösel jäi Lõuna prefektuuri patrullpolitseinike huviorbiiti Tartus Staadioni tänaval kahtlase sõidustiiliga Ford Mondeo.

Sõidukijuhile anti peatumismärguanne ning kontrollimisel ilmnes, et roolis olnud Tanelil puudus juhtimisõigus. Lisaks oli juht alkoholi tarvitanud, mistõttu kõrvaldati ta juhtimiselt ja toimetati arestimajja. Tanel selgitas, et oli kuus pudelit õlut joonud, aga seda juba kuus tundi enne hetke, mil sõidukit juhtima asus.

Taneli põhjalikuma taustakontrolli käigus tuvastati, et juhiloata ja joobnuna on mees juba neljal korral varemgi sõiduautojuhina liiklusesse sukeldunud. Kahel esimesel korral määrati Tanelile karistuseks rahatrahvid, peagi pärast avastust, et mees neid tasunud ei ole, kohaldati edasiselt karistusliigina juba aresti.

Ka eilsel kohtuistungil, kus arutati Taneli väärteoasja viimase rikkumise suhtes, taotles politsei paadunud rikkujale karistuseks 15-päevase aresti. Selle taotluse kohus ka omalt poolt rahuldas, misjärel tuli Tanelil taas arestikambrisse naasta, et seal järgnevad 15 päeva ühtejutti oma tegude üle pikemalt järele mõelda.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Kaido Iste ütles, et antud juhul on tegu korduvrikkujaga ehk süüdimatu isikuga, kellele ei lähe korda ei enese ega ka teiste ohutus. Südametunnistusega sõidukijuhtidele soovitab vanemkomissar muretseda aga alkomeetrid, et veenduda oma kainuses ning mitte panna ohtu ei ennast ega ka kaasliiklejaid.