Krl
31.05.2012 10:12
Väljaränne on olnud märkimisväärne. Eesti riigi kõige suurem probleem ongi inimeste vähesus (väljaränne). Sellest tulenevad ka kõik teised probleemid, suured maksud, elanikkonna vananemine, avalike teenuste vähenemine jne. Nii kaua kui riiklikul tasandil ei teadvustata seda kui probleemi NR 1, ei hakka asi ka paranema. Ei ole NII tähtis tasakaalus riigieelarve või Eesti riigi väike välisvõlg. See kõik on küll tore, aga sellisel kujul ei ole meie riik jätkusuutlik. Inimeste väljaränne on kõige suurem probleem Eestis ja kõik muud otsused peavad toetama seda, et meid (eestlasi) sünniks juurde ja ei läheks riigist välja!

Tehe
31.05.2012 10:09
Ehk siis 1,3 miljonist jäi 5764 elanikku puudu.

Püsielanikku!
31.05.2012 10:11
Kus see loogika on, kui ka need inimesed said ennast loendada, kes viibivad välismaal! Püsielanik on ikka see, kes ei käi esmaspäevast reedeni välismaal tööl, vaid töötab Eestis.

to oioi
31.05.2012 10:22
Mina töötan teises ELi riigis kui Eesti. Mul on umbes 10 eestlasest kolleegi, koos perekondadega. Nad on Eestis ara olnud umbes 2-7 aastat ja kõik peale minu loendasid ennast Eestis elavaks internetiloendusel.
Ma loodan, et selliste inimeste osakaal ei ületa statistilise vea piiri, kuid siiski sunnib skeptilisemalt neid tulemusi hindama kui tahaksin.

juku
31.05.2012 10:15
Tuleb arvestada ka seda, et väga paljud, kes välismaal tegelikult elavad, loendasid end neti teel.
Siiski, 10 aastaga 75 000 inimest? Tegelikult on see ju katastroof. Pole küll nii hull, kui Lätis, kuid jube ikkagi. Sellise tempoga on meid aastaks 2020 veidi üle 1,2 miljoni elaniku jne.

Häirekell peaks see poliitikutele kindlasti olema.

Twitter

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Muide, Tartu Ülikooli televisioon teeb Talina telele pika puuga ära. Otseülekannet teevad vähemalt nelja kaameraga.

alari rammo ‏@alarirammo
Igaüks peab iga mõtte järel edaspidi lausuma, et ta ei valetanud. Sh mittevaletamise kohta. Ja kes muud väidab, valetab. Või on loll. #ligi

Triin ‏@leheneeger
"Hindasin publikut üle ja ka ajakirjanikud ei tajunud tausta" http://uudised.err.ee/index.php?06254113. Eile oli sigadel jälle pärlipäev.

Issand Jummal ‏@IssandJumal
@priitluts Meeleheide peab olema suur, kui üks erakonna kahest plekita figuurist mudasõja rindele lükatakse.

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Ei tea, kas Äripäev on juba märganud Reformierakonna varjatud rahastajat Eesti Ekspressi kaanel? Swedbank on sinna oma orava sokutanud.

Priit Luts ‏@priitluts
Ligi: Äripäev valetab, kui ta ütleb, et mina valetan.

Urmas ‏@ojaurm
Seoses RE rahaskandaali valgustamisega "peavoolu meedias" on Kesknädal kaotanud kolossaalselt lugejaid - nüüd saab mujalt ka RE kuritegudest lugeda.

Liisa Past ‏@LiisaPast
"Riik, see olen mina"- uskujad lõpetavad reeglina võllas või gilojotiinis. Lihtsalt tähelepanek. l'Etat, c'est moi aussi.

Taavi Rõivas ‏@TaaviRoivas
@IssandJumal Olen annetanud ainult oma raha, ülekandega ja hõlpsasti kontrollitavalt. Kohati on kiusatus kogu kontoväljavõte netti panna :)

Issand Jummal ‏@IssandJumal
@TaaviRoivas Rõõm kuulda! Teistel valimistel minu hääle saanud esindaja ei vasta juba nädal otsa.

alari rammo ‏@alarirammo
Juba mitmendat teleintervjuud kõlab Mart Ustav kohati nii õõnsalt nagu kandideeriks ta Rahvaliidu esimeheks. 


Facebook

Juku-Kalle Raid:

"Aseesimees Jüri Ratas
Juku-Kalle Raid, palun!

Juku-Kalle Raid
Aitüma! Hea Urmas! Sa oled nõus vist ikkagi, et mis tahes Aasia-suunalise tegevuse tõeliseks vundamendiks on Aasia kultuuride poliitika, aga see tähendab eelkõige keelte tundmine rohujuurte tasandil. Eestis on ju õnneks inimesi ja institutsioone, keda annab selles mõttes hõlvata. Näiteks Tallinna Ülikooli Lähis-Ida ja Aasia kultuuriloo osakonna baasil saaks luua efektiivse uurimiskeskuse, mis suudaks Eesti riigile igakülgset abi majanduse, diplomaatia, poliitika kujundamisel Aasia suunal pakkuda. Need inimesed on suhtelist abivalmidust ka üles näidanud. Me oleme sellest väliskomisjonis põgusalt pajatanud.

Et täna presenteeritav brošüür "EESTI AASIA STRATEEGIAD" omab nõuandvat iseloomu, siis kas sa saad kinnitada, et idee antud uurimiskeskuse tekitamise kohta võiks kuuluda ka Välisministeeriumi prioriteetide hulka?

Välisminister Urmas Paet
Lühike vastus on jah. Nagu ma ka oma jutus rääkisin, kindlasti see Aasia keskkonna süvitsi tundmine on vajalik, meil neid inimesi Eestis liiga palju ei ole, kes neid keeli ja kultuure valdaksid. Seetõttu koostöös ülikoolidega, koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi, muude huvilistega sellele valdkonnale tuleb oluliselt tähelepanu pöörata, sest ei ole mingi saladus, et kindlasti Eesti avalikus teenistuses, ükskõik milliseid ministeeriume me vaatame, neid inimesi, kes tunneksid mõnda Aasia keelt või seda kultuuri süvitsi, võib lugeda, ma arvan, kokku kui kahe käe sõrmi võtta, siis mõni sõrm jääb ilmselt üle. Nii et lühike vastus on jah."

Peeter Võsa:

"Ja minu eilse pildi valguses tahan ma tähelepanu juhtida sellele, et kui parteidele hakatakse raha jagama 900 000 EUR per partei (neid on neli), siis see raha leitakse.

Aga kui õiguskomisjonis oli arutelu, kas oleks võimalik abipolitseinikud mundrisse panna ja ma seda seal nõudsin (selle maksumus oleks olnud 150 000 EUR), siis vaadati mind nagu lolli - raha ei ole! Sina Võsa näita see koht, kust selleks raha võetakse ja siis paneme abipolitseinikud vormidesse!!!

Praegu lepiti helkurvesti seljapealse kirja ja rinnamärkidega. Kui ma siis tahtsin, et seadusesse kirjutataks sisse, et kui abipolitseinik autot peatab, peab ta seda selg ees tegema, et autojuht aru saaks, kas tegu on "teeme ära" koristajate või abipolitseinikega, naersid mu töökaaslased ja ministeeriumi ametnikud mind välja.

Ma nüüd näitan, kus võetakse raha nii politseinike mundrite jaoks, kui mõne päästekomando päästmiseks!!!"