Reisirong oli teel Karnataka osariigi pealinna Bangaloresse, kui rammis naaberosariigis Andhra Pradeshis Penneconda jaamas seisvat kaubarongi, vahendab BNS.

"Vähemalt 14 inimest, nende hulgas laps ja kaks naist, said surma kui Hampi Express rongi kolm vagunit läksid kaubarongiga kokkupõrke järel kummuli," ütles raudteevõrgustiku piirkondlik pressiesindaja G.K. Jalan AFP-le. Ta lisas, et 30 inimest sai vigastada.

Vahejuhtum leidis aset enne koidikut, ütles raudteede ministeeriumi informatsiooniosakonna tegevdirektor Chandralekha Mukherjee.

"Tundub, et reisirongi juht ei märganud signaali ja rammis kaubarongi, kuid me ootame ära juurdluse tulemused," sõnas Mukherjee AFP-le.

Päästetöötajad ja meedikud on kummuli läinud vaguneist toonud välja kõik seal viibinud inimesed, märkis ta.

India raudteevõrgustik on endiselt peamine pikamaatransport, seda vaatamata väga tugevale konkurentsile eralennufirmadelt.

Viimane suurem rongiõnnetus Indias leidis aset mullu juulis, kui Kolkatast pealinna New Delhisse teel olnud reisirong sõitis Uttar Pradeshi osariigis täiskiirusel rööbastelt, õnnetuses hukkus 69 inimest.

India rängim rongiõnnetus juhtus 1981. aastal, kui rong sõitis riigi idaosa provintsis Biharis jõkke, toona hukkus umbes 800 inimest.