Esialgu veebi- ja mobiilirakendusena käivituv programm arvestab reisi pikkust planeerides ka kiiruspiiranguid. Kui Tarka Teed kasutav liikleja näeb maanteel ohtu, võib ta selle asukohast veebi kaudu teada anda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maanteeameti arvutispetsialistid on juba jõudnud veebilahenduse Tark Tee katseperioodini. Kui see lõplikult valmis saab, võib tegemist olla väikese Eesti imega, mis muudab senist reisiplaneerimist tundmatuseni.

Seatud ülesanne näeb ette, et maanteeinfo, mis on reisi pikkuse ja ajakulu planeerimise aluseks, uueneks iga 15 minuti järel. Infot pole veebi sisestanud mitte suvalised kasutajad, vaid see tuleb spetsialistidelt.

Peale selle on abiks maanteekaamerate pildid, ilmajaamade operatiivselt muutuvad näidud nii temperatuuri, sademete kui ka tuule kiiruse kohta. Saab infot rattateede ja parvlaevaliikluse kohta. Bussiga sõitjale on abiks lahenduse seotus Peatus.ee rakendusega.

Praeguseks on projekt Tark Tee töös olnud üle aasta. Maanteeameti töörühm koostas 2011. aasta algul Targa Tee tarkvara lähteülesande, mida pärast riigihanget hakkas eduka pakkujana ellu viima Regio koos AlphaGisi ja Tarkvarastuudioga. Targa Tee veebirakenduse esialgne versioon valmis möödunud aasta lõpus, seejärel alustati reaalsete andmetega katsetamist. Töö rahastaja on EL-i tõukefond.