Vene sõjaväes on hetkel lahinguvalmiduses kaks pataljoni S-400 raketisüsteemidega, mis mõlemad asuvad Moskva lähistel Elektrostalis ja Dmitrovis. Kolmanda ja neljanda S-400 kompleksi kasutuselevõtt on kavas sel aastal, kirjutas Ria Novosti.

"S-400 asub, ma arvan, kuu aja pärast lahingvalvesse," lausus Bahhin täna ajakirjanikele, jättes täpsustamata, kuhu täpselt S-400 kompleksid paigutatakse.

Venemaa õhujõudude ülem Aleksandr Zelin lausus varem, et sel aastal võetakse mõned S-400 kompleksid kasutusele Venemaa mereäärsetel ja piiriäärsetel aladel. Venemaa Balti mere laevastiku ülem Viktor Tširkov rääkis omakorda kaitseministeeriumi plaanist paigutada aprillis S-400 kompleks Kaliningradi enklaavi Leedu ja Poola vahel.

Veebruari alguses rääkis Venemaa relvaekspordifirma Rosoboronexport juht Anatoli Isaikin, et kuni aastani 2015 toimub kogu S-400 tootmine Venemaa huvides ja välismaale seda ei müüda. Ning isegi Venemaa liitlased Valgevene ja Kasahstan ei saa neid süsteeme enne, kui nendega on varustatud Venemaa õhutõrje.

S-400 Triumf on Venemaa uue põlvkonna õhutõrjesüsteem, mille laskeulatus sõltuvalt kasutatavast raketist ulatub väidetavalt kuni 400 kilomeetrini.