Chidambarami sõnul paistab praegu nii, et autole lähenes tagant mootorrattur, kes kinnitas lõhkekeha diplomaadi auto tagauksele, teatab BBC News.

Peaaegu samal ajal leiti ja tehti kahjutuks pomm Iisraeli diplomaadi auto all Gruusia pealinnas Tbilisis.

Iisrael süüdistab rünnakutes Iraani, kes aga oma süüd eitab.

„Uurimine käib,“ ütles Chidambaram ajakirjanikele Delhi politseiülema ja teiste ametnikega teisipäeva hommikul. „Me usume, et see oli väga hea väljaõppega isik, kes rünnaku korraldas. Me usume, et see oli terrorirünnak.“

Ministri sõnul vaadatakse läbi valvekaamerate salvestusi, kuid mootorrattast ja selle juhist ei ole veel selgeid pilte leitud.

Delhi politseikomissar BK Gupta ütles varem: „Politsei jahib mootorratturit, kes kannab pruuni jakki ja sõidab punast värvi mootorrattaga, kes pani Iisraeli saatkonna auto külge magnetiga seadeldise, kui see seisis Aurangzebi teel punase tule taga.“

Gupta sõnul oli vigastada saanud diplomaat, kes Iisraeli kaitseministeeriumi teatel on Tal Yehoshua Koren, teel lapsi koolist ära tooma.

Arstide sõnul on naine killuhaavadega kriitilises, kuid stabiilses seisundis. Autojuht ja kaks inimestes kõrvalautost said samuti vigastada.

Rünnak leidis aset Iisraeli saatkonna lähedal hoolikalt turvatud piirkonnas Delhi kesklinnas, peaminister Manmohan Singhi ametiresidentsi lähedal.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu süüdistas nii Delhi kui ka Tbilisi intsidentides kiiresti Iraani ja rühmitust Hizbollah.

Iraani tuumateadlane Mostafa Ahmadi-Roshan hukkus eelmisel kuul, kui mootorrattur kinnitas tema auto külge samasuguse pommi. Seda tehnikat seostatakse Iisraeli luureteenistustega Mossad.

Sarnasus Delhi ja Teherani plahvatuste vahel võib olla märk sellest, et Iraan saadab sõnumi, et rünnakute eest makstakse kätte sama mõõduga.