Seekord harjutati tegutsemist olukorras, kus Briti pealinna metroos toimus keemiarünnak.

Ametnikud rõhutasid, et õppused ei olnud reageering mingile konkreetsele ohule ning mingit keemilist ainet selles ei kasutata.

Õppuste stsenaarium aga kavandati võimalikult realistlikuna ning see meenutas 1995. aastal toimunud sariinirünnakut Tokyo metroos, milles hukkus 12 ja sai tervisekahjustusi tuhandeid inimesi.

Keskpäeval alanud simulatsioon hõlmas Waterloo jaamast City’sse teel olnud metroorongi, kuhu imbus mingi tundmatu keemiline aine.

Rongijuht pidi teatama vahejuhtumist Londoni metroo juhtimiskeskusesse ning peatama rongi tunnelis vahetult enne Bank’i jaama, kus metrooliin on 120 meetri sügavusel maa all.

Päästeteenistuste ülesandeks oli jõuda “kannatanuteni”, tuua nad tänava tasapinnale ning puhastama nad saasteainest spetsiaalsetes telkides.

Bank’i jaama kasutab nädalavahetusel umbes 10.000 inimest päevas. Argipäeviti on see arv umbes 162.000.

Briti siseminister David Blunkett ütles neljapäeval, et suitsiidirünnaku toimumine Londonis on “loogiline järeldus” sündmustest, mis on toimunud maailmas peale 2001. aasta 11. septembrit.

Minister ei soovinud nimetada rünnaku võimalust “möödapääsmatuks”, kuid ütles, et Londoni elanikud peaksid selleks valmis olema ning valitsus ei suuda inimeste turvalisust garanteerida.