Riigi sünnipäevale pühendatud peamised pidulikud kontserdid, mida korraldab presidendi kantselei, toimuvad Riia Dailese teatris ning Rēzeknes, Valmieras, Jelgavas ja Ventspilsis, teatab Läti Delfi.

Dailese teatris toimuva kontserdi programmis on kõiki Läti piirkondi esindavate heliloojate teosed. Mängitakse Jānis Ivanovsi, Pēteris Barisonsi, Pēteris Vasksi, Imants Kalniņši, Emīls Dārziņši, Andrejs Jurjānsi ja Raimonds Paulsi teoseid. Kontsert algab kell 17.30 ja selle kannab üle Läti televisioon.

Läti kirjandus- ja muusikamuuseumis on huvilistel ainulaadne võimalus näha Kārlis Baumanise poolt kirjutatud rahvushümni „Dievs, svēti Latviju“ käsikirja. 150-aastast käsikirja hoitakse Läti ülikooli akadeemilise raamatukogu seifis ja seda saab näha vaid ühe päeva jooksul.

Kinos Splendid Palace näidatakse riigipüha puhul Läti filmide programmi.

Kell 18.00 süüdatakse Bastionimäe vastas linnakanalis tuleskulptuur „Riia laul“, mille autorid on skulptorid Kārlis Īle ja Agnese Rudzīte ning Läti kunstiakadeemia tudengid.

Paljudes pealinna kirikutes toimuvad pidulikud jumalateenistused. Kõige tähtsam neist toimub toomkirikus ja sellest võtavad osa kõigi kristlike konfessioonide esindajad. Ka selle kannab üle Läti televisioon.

11. novembri kaldapealsel toimub rahvuslike relvajõudude traditsiooniline paraad ning asetatakse lilli vabadussamba jalamile. Õhtul pöördub vabadussamba juurest Läti rahva poole president Andris Bērziņš. Kell 21 kõlab Daugava kaldapealsel rahvushümn.