Trintignant oli surres 41-aastane. Ta maeti Pariisi Pere Lachaise’i kalmistule, kus puhkavad ka Iiri kirjanik Oscar Wilde ja USA rokkar Jim Morrison.

Matuste-eelsel hüvastijätutseremoonial viibisid Trintignant’ pereliikmed ja sõbrad, nende seas kinolegend Catherine Deneuve. Edouard VII teatrisse tulid veel endine peaminister Lionel Jospin, Briti näitlejatar Jane Birkin ja režissöör Claude Lelouche. Kokkutulnud laulsid näitleja Jean-Louis Trintignant’i tütre mälestuseks.

Habraste erootiliste kangelannade mängimisele spetsialiseerunud Trintignant langes 27. juunil koomasse, kui meessõber teda Leedu hotellis peksis. Trintignant oli Leedus Prantsuse kirjanikust Colette’st jutustava filmi võtetel. Ta viidi tagasi kodumaale ja suri sel läinud reedel. Lahkamine näitas, et surma põhjustasid korduvad löögid pähe.

Trintignant’ sõber, Prantsuse rockbändi Noir Desir laulja Bertrand Cantat, istub uurimise tulemust oodates Leedu vanglas. Trintignant’ perekonna palvel on Prantsuse prokurör alustanud laulja vastu juurdlust ettekavatsetud vägivalla asjus, mis kogemata surma põhjustas. Cantat võidakse Prantsusmaale välja anda.

Oma Leedu advokaadile on rokkar öelnud, et tegu oli “õnnetu äpardusega”.