Otsingutel kasutati nii sireene kui ka signaalrakette, lisaks tuli hädasolija abistamiseks välja kutsuda ka päästjad, teatas Lõuna prefektuur.

Eile hommikul kella 9 ajal läks Tartumaal Võnnu vallas Järvselja ja Ahunapalu lähistel 64aastane mees metsa kuremarju korjama.

Kella 21.40 paiku teatas mees Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele, et eksleb sihitult kuivenduskraavide vahel ega oska metsast enam omal jõul välja tulla. Mees oli parkinud oma sõiduauto metsa äärde, ent ei suutnud nüüd selle asukohta enam tuvastada. Kuna marjulisel oli kaasas mobiiltelefon, tegid korrakaitsjad sellele positsioneerimise, et tuvastada isiku asukoht ja selgitada välja tema võimalik liikumise suund. Ühtlasi saadeti marjulist otsima politseipatrull.

Samal ajal oldi mehega pidevas telefoniühenduses, et veelgi täpsemini tema paiknemist metsas määrata. Patrull otsis marjulist ning andis lisaks ka alarmsõiduki sireenidega märku, millises suunas liikuda, ent mees orientiiri siiski leida ei suutnud.

Et väljas oli juba väga pime ning politseipatrull marjulist ei leidnud, saadeti kella 00.25 ajal appi lisaks veel üks patrull, kelle varustuse hulgas olid juba ka signaalraketid. Teise patrulli saabudes jagasid korrakaitsjad metsa sektoriteks ning andsid rakettide ning lisaks ka alarmsõiduki sireeniga marjulisele märku, millises suunas liikuda. Vahelduva eduga kuulis marjuline küll sireene, nägi osati ka rakette. Pärast seda, kui taeva suunas oli saadetud 17 raketti, mõistis mees, millisest suunast need tulevad ning peagi leidsid korrakaitsjad ka marjulise üles. Samas ilmnes, et mees oli jäänud väga sügavate kuivenduskraavide vahele lõksu, politseinikel ei õnnestunud temani pääseda ja nüüd tuli hädasolija abistamiseks kohale kutsuda juba päästjad.

Kuna mees kurtis politseinikele ka kehva tervise üle, teatati hädasolijast ka kiirabile. Marjulise kuivenduskraavide vahelt välja aitamiseks ehitasid päästjad tuletõrjeredelitest kaks silda. Kella 5.42 ajal oli mees kraavide vahelt välja aidatud ning kiirabile üle antud.

Terviserikkeid meedikud mehel ei tuvastanud ning väsinud marjuline toimetati ühes jõhvikaämbriga koju puhkama ning kosuma. Ka tema sõiduki leidsid korrakaitsjad üles ning toimetasid selle marjulise koduõuele.

Tartu politseijaoskonna juhi Kaja Suure sõnul oli otsingutel suureks abiks, et marjulisel oli kaasas mobiiltelefon. „Pilkases pimeduses on raskesti läbitavalt alalt väga keeruline eksinud inimest üles leida. Kui tal on aga kaasas telefon, saab hädasolija asukohta täpsustada ning olla pidevas kontaktis veendumaks, et inimene ikka õiges suunas liigub ja temaga kõik korras on.“