OECD andis "musta nimekirja" kantud riikidele olukorra heastamiseks aasta aega, ähvardades vastasel juhul nende vastu sanktsioone rakendada.

OECD "Mustas nimekirjas" on Andorra, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Aruba, Bahama saared, Bahrein, Barbados, Belize, Suurbritannia Neitsisaared, Cooki saared, Dominica, Gibraltar, Grenada, Guernsey, Mani saar, Jersey, Libeeria, Liechtenstein, Maldiivid, Marshalli saared, Monaco, Montserrat, Nauru, Hollandi Antillid, Niue, Panama, Samoa, Seišellid, St. Lucia, St. Kitts ja Nevis, St. Vincent ja Grenadiinid, Tonga, Turks ja Caicos, Ühendriikide Neitsisaared, Vanuatu.

Järjekordsete maksuparadiiside nimekirja avaldamine on katse puhastada rahvusvahelist finantssüsteemi Aasia ja Vene finantskriiside järel.

Soodsate maksusüsteemidega riigid on nüüd löögi alla mitmel rindel, kuna sellised riigid teevad elu lihtsamaks rahapesijatel ja muudel kurjategijatel.

Neljapäeval avaldas maailma seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) töögrupp nimekirja 30 maksuparadiisi, sealhulgas Liechtensteini ja Venemaa nimega.