Politsei Riia regionaalvalitsuse ülem Ints Ķuzis ütles neljapäeval Läti televisioonile, et politseil üritusel suurt midagi teha ei olnud, teatab BNS.

"Kõik kulges rahulikult ja avaliku korra rikkumisteta," ütles Ķuzis ja lisas, et üritusel võis osaleda kuni 10 000 inimest.

Internetis levis videoklipp, milles avaliku elu tegelased kutsusid 8. juunil Riia sildadele kogunema, et oligarhe mälestada, viidates iidsele Läti tavale igal aastal surnuaedadele koguneda, et oma esivanemaid mälestada.

Televisiooni ja raadio uudisteankur Baiba Sipeniece-Gavare pöördus kõnega rahva poole ja teatas, et keeldub tegemast koostööd Ventspilsi festivaliga niikaua, kui linna juhib Aivars Lembergs. Samalaadse avalduse tegi ka tema kolleeg Valters Krauze ning veel mitmed tuntud inimesed.

Kutsuti üles eirama ka teisi oligarhide korraldatud üritusi, nende ettevõtteid ja muid tegemisi. Üritusel rõhutati, et tegemist ei ole meeleavaldusega üksnes viimase aja skandaalidega avalikkuse tähelepanu keskmesse sattunud tuntud oligarhide vastu, vaid sellega üritatakse muuta üldist suhtumist praegusesse süsteemi, kus võimutseb vaid raha ja vohab korruptsioon.

Üritus päädis sümboolse "oligarhide halu" - kunstnik Aigars Biksuse installatsiooni - põletamisega.