Oma nimel ei ole tal juba aastaid pangakaarte, kuna kontod on arestitud. Tegutseb seetõttu oma naiste, just nimelt mitmuses, pangakaartide kaudu, kirjutab
.

Ta on üles antud politseisse ühe oma lähedase alaealise tüdruku vägistamises, kuid avalduse andnud pool vaigistati ning menetlus lõpetati. On olnud ühe teise naise peksmises kriminaaluurimise all, kuid ka see võeti tagasi ülekuulamisel, kus viibisid tema ise, tema advokaat ja naine ilma esindajata.

Naised on Taimar Moodise elus olnud põhimõtteliselt pangaautomaadi, peksukoti ja orja eest. Kuigi tema tegevust saab nimetada inimkaubitsemiseks, naisi inimeseks ta ei pea. Ühel ajal elab ta koos vähemalt kahe naisega korraga, või vähemalt nii palju teavad parajasti need naised, kellega ta koos on.

Ta on sundinud neid naisi ka alluma grupiviisilistele vägistamistele oma sõprade poolt. Eesti Päevalehe kokku kogutud andmete järgi on ta välismaale maha müünud vähemalt neli naist. Välistatud ei ole aga, et see arv on suurem ning need naised ei tea kõigist teistest juhtumitest. Naiste sõnul maksis välismaa bordellide kett Moodisele ühe tüdruku kohale toimetamise eest 10 000 krooni. Tegutsenud on ta selles äris juba üle kümne aasta.

Üks näide tema inimkaubitsemistehnikast: Moodis otsustas endale maja osta ja oli vaja raha. Ta võttis ette ühe 20-ndate alguses noore naise ja hakkas teda töötlema Saksamaale minekuks. Tüdruk ei olnud nõus, teda peksti ja võeti ette veel teine tüdruk, nii-öelda temale kaaslaseks - ka tema peksti läbi, eesmärgiga, et nad siis koos läheksid. Siis viis Moodis mõlemad autoga Mannheimi kohale. Tüdrukute peredele öeldi, et nad viiakse Soome tööle kaheks nädalaks ehitusprahti koristama, et võlgade maksmiseks raha saada.

Taimar Moodis lõi firma, mille kirjutas ühe oma naise nimele. Firmal tekkisid võlad. Ta leidis naise, kelle kavatses taas prostituudiks viia, seekord Šveitsi. Naine oli parajasti rase ja tal oli kaheaastane väike tütar. Moodist see ei huvitanud. Ta hakkas naist peksma, et too aru saaks, et ta peab minema. Ta nõudis, et naine kas läheb rasedana tööle või teeb aborti. Naine ütles, et ta väga soovib seda last saada. „Aga ma ei suutnud sellist asja oma sündivale lapsele teha ning tegin aborti."

Kaks nädalat pärast aborti tuligi naisel koos Moodisega Šveitsi sõita. „Ühel päeval tuli ta meie juurde, käskis asjad pakkida ja karjus minu peale, et me sõidame kõik koos mööda maad Šveitsi. Ta lõi mind lapse nähes ja laps nuttis. Ta viis lapse autosse, käskis asjad võtta ja tiris mind ka autosse. Palusin, et ta ümber mõtleks. Pakkusin, et küsin oma perelt võlgu ja proovin teda kuidagi ümber veenda, aga ta oli endas kindel, et minek toimub. Valklas läksin endast täiesti välja ja võtsin telefoni, et emale helistada, ta võttis selle mul käest ja telefonikaardi välja. Hakkasin karjuma ja tegin auto ukse lahti, ühe jala panin autost sõidu ajal välja. Taimar hakkas selle peale kihutama. Ma karjusin ja kaotasin kontrolli. Laps karjus taga, et emme ära tee ja nuttis kohutavalt. Mul oli süda nii valus ja istusin autosse tagasi. Ma palusin lapselt andeks. Taimar sõitis metsa vahele ja lõi mind selle eest. Ta ütles, et rikun lapse ära, kui veel nii käitun. Ta käskis mul maha rahuneda, sest valikut ta mulle nagunii ei anna."

Šveitsi bordellis asus Moodis koos lapsega elama bordelli keldrikorrusele, valvama, et lapse ema ülakorrusel talle mehi teenindades raha teeniks. Keldris olid madratsid maas ja puhurid, kuid need ruumis polnud mõeldud elamiseks. Laps jäi seal haigeks, tekkis kõrge palavik ja suur köha-nohu. Naine sai temaga arsti juurde. Õnneks tagasi koju sõites laps paranes. Mida Moodis tüdruklapsega seal päevad läbi tegi, kui ema ära oli, pole teada.

Moodisel on olnud palju ohvreid, kuid ühe tüdruku ema initsiatiivil alustati lõpuks eelmisel aastal mehe suhtes kriminaalmenetlust prostitutsioonile kaasaaitamise alusel. Selle tulemus oli kokkuleppemenetlus, milles Moodis võttis omaks kupeldamise ning sai selle eest tingimisi karistuse. Küll tuli tal eelvangistuses veeta viis kuud. Nüüd on ta vabaduses.

See lugu ei ole kommenteerimiseks avatud.

Jaga
Kommentaarid