Lembergs selgitas ajakirjanikele, et ei ole seda seifi ammu kasutanud ja seepärast ei mäleta, mismoodi seda lahti saab, vahendas BNS.

"Mul ei ole selles seifis mitte midagi," väitis linnapea.

Lembergsi sõnul otsisid korruptsioonitõrjebüroo töötajad tema töökabinetis linnaduumas ja elukohas Puzes Riia vabasadamat puudutavaid dokumente.

"Ma olevat Ventspilsi volikogu liikmena mõjutanud seadusevastaselt Riia vabasadama juhatuse esimehe valimisi," selgitas Lembergs, rõhutades, et tegelikult on selline asi välistatud.

Lembergsi kodus ei konfiskeeritud midagi. "Ega nad uurimise sellises staadiumis ei saagi midagi konfiskeerida," lisas linnapea.

Tema sõnul viisid ametiisikud tema kodunt kaasa mõned dokumendid, sealhulgas need, mis puudutasid kohalikus sadamas vedelgaasiterminali ehitamise võimaluste hindamist. "Sisuliselt tühi töö," kommenteeris Lembergs oma kodu läbiotsimise tulemusi.

Korruptsioonitõrjebüroo töötajad olid tema koju Puzes ilmunud kolmapäeva hommikul kella seitsme paiku. Lembergs tunnistas, et ta ei olnud väga üllatunud, sest eelmisel päeval lõppes presidendikandidaatide ülesseadmine. Lembergsi sõnul oli ta juba eelmisel nädalal teada saanud eelseisvatest menetlustoimingutest.