Nimelt on Suurbritannia punkmuusika pioneer Clash ning “uue laine” esindajad Elvis Costello, Attractions, Police ning Austraalia AC/DC kõik saanud kutse kuulsustekotta, kirjutas E! Online.

Clashi juhtisid omal ajal lauljad ja laulukirjutajad Joe Strummer ja Mick Jones, bänd alustas Sex Pistolsi soojendusgrupina 1976. aastal, tuues välja sellised kultuslood nagu “London Calling” ja “White Riot”.

Ühendriikides jõudsid nad edetabelite tippu raadiosõbralike lugudega “Rock the Casbah” ja “Should I Stay or Should I Go?”.

Pärast sisemisi vastuolusid ja koosseisumuutusi läks bänd 1986. aastal laiali.

The Police moodustati 1970ndate lõpus ning see ühendas bassimängija Stingi, kitarrist Andy Summersi ja trummar Stewart Copelandi.

Reggae, popi ja punki mõjudega bänd tõi välja sellised menulood nagu “Roxanne”, “So Lonely”, “Don’t Stand So Close to Me”, “Message in a Bottle”, “Invisible Sun” ja “Every Breath You Take”. Trio lõpetas ühise musitseerimise 1985. aastal.

Oma põlvkonna viljakamate laulukirjutajate hulka kuuluv Costello on teinud koostööd ka selliste kuulsustega nagu Paul McCartney, Burt Bacharach ja Brodsky Quartet. Koos Attractionsiga (Steve Nieve, Bruce Thomas, Pete Thomas) tõi Costello välja sellised lood nagu “Alison”, “Watching the Detectives”, “Oliver’s Army”.

AC/DC on löönud kõrvu lukku alates 1973. aastast, mil selle asutasid kitarristid Malcolm ja Angus Young, hiljem ühinesid nendega Mark Evans, Paul Rudd ja Bon Scott. Nende tuntumad lood on “Highway to Hell” ja “Let There Be Rock”. Evans lahkus grupist 1977. aastal ning tema vahetas välja Cliff Williams. Scott suri 1980. aastal alkoholimürgitusse ja Brian Johnson võttis tema koha üle, lauldes sisse sellised lood nagu “You Shook Me All Night Long”, “Hells Bells” ja “Back in Black”.