Plahvatus tekitas suurt kahju linna ühele tuntumale mängupõrgule Rummy Clubile, ütles AFP-le kõrge valitsusametnik Sharfuddin Memon. Klubi omanike seas on tuntud kohalikke kurjategijaid ning seal mängitakse ka ebaseaduslikke hasartmänge, vahendab BNS.

"Tegemist oli isevalmistatud lõhkekehaga, mis oli klubisse viidud paki sees," ütles Memon.

Plahvatus leidis aset vaid mõned tunnid pärast seda, kui Pakistani armee vandus terrorismi välja juurida ja tõrjus USA staabiülemate ühendkomitee ülemjuhataja admiral Mike Mulleni süüdistusi, et Islamabad ei tee piisavalt sisside vastu võitlemiseks.

Kohalik politseiülem Iqbal Mehmood ütles, et politsei uurib, kas tegemist oli terrorismi või mõne jõukudevahelise sisekonfliktiga.
Vaeses Ghasmandi linnajaos paiknev hoone sai tõsiselt kannatada, ütles AFP kohapealne korrespondent. Peamine mängusaal oli täis susse, kingi ja mängukaarte.

Esialgu viidi mängupõrgust haiglasse 15 surnukeha, kuid vigastatutest üks suri haiglas, ütles Karachi ühe peamise haigla arst.

"Ligi 40 inimest sai vigastada," ütles ta ja lisas, et neist seitse on kriitilises seisundis. "Hukkunute seas on noori ja vanu inimesi."
Ehkki Karachi on Pakistani majanduskeskus ja riigi kõige enam välisinvesteeringutele avatud keskus, on 16 miljoni elanikuga linn rahvus- ja usupõhise vägivalla kants, kus tapmised, kuritegevus ja inimröövid on igapäevane nähtus.

Karachi on ka poliitiliste pingete keskus, kus on sügavad lõhed urdukeelse enamuse ja Talibani kontrolli all olevast loodeosast sisserännanud puštude vahel.

Mullu hukkus Karachis poliitilises vägivallas üle 150 inimese. Äärmuslased ründasid nii šiiade kui sufide usukogunemisi. Samas on Karachis harvad rünnakud valitsusasutuste või julgeolekujõudude vastu.

Märtsis sai 18 päeva kestnud vägivallas surma üle 40 inimese, kes sattusid algselt Indiast pärit urdukeelset elanikkonda esindava Muttahida Qaumi Liikumise (MQM) ja valdavalt puštude toetusega Awami Rahvuspartei (ANP) vahelisse konflikti.

MQM ja ANP on partnerid Pakistani Rahvapartei juhitavas võimuliidus, mis valitseb Sindhi provintsi, mille keskus on Karachi.