Iga-aastase edetabeli tipus oli 30-aastane Wael Ghonim - Google'i turundusjuht, kellest sai Egiptuse ülestõusu täht, vahendab BNS AFP uudist.

"Wael Ghonim kehastab noori, kes moodustavad Egiptuse ühiskonnas enamuse," kirjutas Egiptuse poliitik Mohamed ElBaradei Ghonimi iseloomustuses. "Kuid nagu paljud tema põlvkonnas, jäi ta apoliitiliseks, sest oli kaotanud lootuse, et midagi võiks muutuda ühiskonnas, milles on aastakümneid levinud hirmukultuur," kirjutas endine Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juht ElBaradei.

"Wael toonitas, et režiim võtab kodanikke kuulda vaid siis, kui nad kasutavad oma õigust rahumeelsele protestile ja kodanikuallumatusele, ning aitas nii algatada üleskutse rahulikuks revolutsiooniks."

Briti kuninglik paar prints William ja Kate Middleton, kes järgmisel nädalal abielluvad, jõudis 40. kohale.

13. kohal oli "ematiiger" Amy Chua, kelle raamat Hiina traditsioonist lähtuvatest kasvatuspõhimõtetest tekitas Läänes skandaali, kuid tõusis sellegipoolest müügitabelite tippu.

Nimekirja kuuluvad ka USA asepresident Joe Biden, Brasiilia esimene naissoost president Dilma Rousseff, Korea popmuusik Rain, Euroopa Panga juht Jean-Claude Trichet ja Prantsuse president Nickolas Sarkozy.


"Nad on kunstnikud ja aktivistid, reformijad ja teadlased, riigipead ja tööstusjuhid. Nende ideed tekitavad dialoogi ja lahkhelisid ning mõnikord isegi revolutsioone," kirjutas Time oma kuulsa nimekirja kohta.


Üllatuslikult edestas 22. kohale jõudnud USA esimene leedi Michelle Obama oma abikaasat, president Barack Obamat, kes oli 82. kohal.

Time'i esikümme oli järgnev:
1) Wael Ghonim
2) Majandusteadlane Joseph Stiglitz
3) Netflixi president Reed Hastings
4) Näitleja ja koomik Amy Poehler
5) Haridusaktivist Geoffrey Canada
6) Haridusaktivist Mark Zuckenberg
7) Videomängude arendaja Peter Vesterbacka
8) Angela Merkel
9) Julian Assange
10) Mittetulundusühingu asutaja ja aktivist Ron Bruder