Pühapäeval tappis hai populaarse suvituslinna rannas eaka naise. Mitmed teised suplejad pääsesid möödunud nädalatel hai käest, kuid said siiski vigastada, kirjutab BBC.

Vandenõuteooriad on Lähis-Idas alati populaarsed olnud ning tihti süüdistatakse araabiamaades siseriiklikes hädade puhul Mossadi agente.

Kuulujutte hairünnakute ja Iisraeli seostest levitati juba mitu päeva, kuid kõrge ametiisiku, Lõuna-Siinai kuberneri Mohamed Abdul Fadil Shousha kommentaarid jõudsid ka ametlikesse uudistesse.

"Jutte, mis räägivad sellest, kuidas Mossad viskas tapjahaisid merre, et Egiptuse turismiärile hoop anda, ei saa välistada, kuid selle tõestamine nõuab aega," lausus kuberner.

Kuberneri jutt levis seejärel ajakirjanduses ning seetõttu pidi ka Iisraeli välisministeerium nimetatud küsimuses seisukoha võtma. "Härra kuberner on ilmselt vaadanud liiga palju filmi "Lõuad", et ta ei suuda reaalsust ja väljamõeldist eristada," nentis Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja Igal Palmor.

Samuti tasub mainida, et Iisraelil endal on samuti Punase mere ääres mitmeid kuurortlinnu ning Sharm el-Sheikh on populaarne ka Iisraeli kodanike seas.