Rabi Shvati uuring ilmus iga-aastases artiklikogumikus „Tehumin”, mis käsitleb judaismi seaduste ja Iisraeli tänapäevase elu kooskõlla viimist, kirjutab Iisraeli ajaleht Yediot Achronot.

Naissoost peibutusagenti kasutas salateenistus Mossad näiteks Iisraeli tuumasaladuste avaldaja Mordechai Vanunu röövimiseks ja välismeedia teatel viimati kõrgetasemelise Hamasi tegelase Mahmoud al-Mabhouhi tapmiseks selle aasta jaanuaris Dubais.

Shvat viitab oma uurimuses piiblitegelastele. Juutide kuninganna Ester magas Pärsia kuninga Ahasveerusega oma kogukonna päästmiseks ning Jael, Heberi naine võrgutas ja tappis kaananlaste väejuhi Siisera.

Shvat väidab, et Talmudi järgi on riiklikul põhjusel uskmatuga suguühtes olemine mitte ainult lubatud, vaid ka väga tähtis heategu.

„Loomulikult tuleks peibutuseks eelistada vallalist agenti, kuid kui ei ole muud võimalust, kui kasutada abielus naisi, siis peab tema abikaasa temast lahutama ja pärast uuesti abielluma,” kirjutab rabi Shvat.

Kui mees enne naise missiooni temast ei lahuta, tuleb seda teha pärast, sest sel juhul on toime pandud abielurikkumine, kuigi riiklikel põhjustel.

Naised, kes on huvitatud peibutusagendiks saamisest, peavad mõistma, et nad ei või abielluda juudi preestriga, märgib rabi, lisades, et selliseid naisi see tõenäoliselt eemale ei peleta, sest neile missioonidele saadetakse niikuinii naisi, kes elavad vaba suguelu.

Rabi Shvat lõpetab oma artikli tõdemusega, et selline tegevus ei peaks mitte ainult olema lubatud, vaid „meie püha mälu tarkused tõstavad sellise pühendumuse aktid juudi seaduse ees õige teo püramiidi tippu”.