21.-23. aprillil piirab politsei oluliselt liiklust Olümpia hotelli, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal. 21. aprillil kella 01.00st kuni 23. aprillil kella 24.00ni on sõidukitele liikluseks suletud Rävala puiestee ning Laikmaa, Kivisilla, Tornimäe, Lauteri, Pääsukese ja Väike-Pääsukese tänav. 22. aprillil kella 16.00st kuni 23. aprillil kella 01.00ni on lisaks suletud Estonia puiestee, G. Otsa tänav ning Teatrite väljak.

Jalakäijad kandku isikut tõendavat dokumenti kaasas

Jalgsi liikudes saavad kõik piirkonna elanikud ja ettevõtete töötajad ning kliendid piiratud alasse siseneda, kuid selleks peab kaasas olema isikut tõendav dokument.

"Politsei teeb kõik endast oleneva, et minimeerida turvameetmetega kaasnevaid ebamugavusi Tallinna elanikele ja külalistele, kuid täielikult ei saa neid siiski vältida," ütles Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani. "Seepärast tuleb 21.-23. aprillil liiklejatel kindlasti arvestada lisanduva ajakuluga ning sõidukijuhtidel võimaluse korral vältida kesklinna läbivaid tänavaid."

19.-23. aprillil muudetakse Olümpia hotelli, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal ka parkimiskorraldust. Paljudele piirkonna tänavatele paigaldatakse ajutised parkimist keelavad märgid ning sõidukijuhtidel tuleb harjumuspärase koha asemel parkida oma auto mõnda kõrvaltänavasse. Täpsemat infot selle kohta, millistel tänavatel ning mis ajavahemikel parkimine ajutiselt keelatakse, saab politsei- ja piirivalveameti veebilehelt, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige.

Kristian Jaani sõnul on muudatused liiklus- ja parkimiskorralduses ulatuslikud ning pikaajalised, mistõttu saab paljude tallinlaste igapäevane elurütm olema häiritud. "Eelnevatel aastatel toimunud kõrgetasemeliste visiitide ajal kehtestatud liikluspiirangud Tallinnas on näidanud, et meie inimesed suhtuvad ajutistesse ümberkorraldustesse mõistvalt. Kui me kõik ühiselt pingutame, saame kindlasti suuremate probleemideta hakkama ka seekord. Ärgem unustagem, et võimalus korraldada Tallinnas NATO välisministrite kohtumine on suur tunnustus kogu Eesti riigile."

Korda on tagamas 5000 politseiametnikku

Välisministrite kohtumisega seoses kaasatakse Tallinnasse avalikku korda ja liiklusturvalisust tagama suurel hulgal politseiametnikke kogu Eestist. Samas ei jää tähelepanuta turvalisus regioonides. Kokku on neil päevil üle Eesti turvalisust tagamas ligi 5000 politseiametnikku.

Seoses NATO välisministrite kohtumisega taastatakse Eestis 17. aprillist kuni 23. aprillini ajutiselt piirikontroll. Turvalisuse ja avaliku korra tagamiseks toimub sel ajavahemikul piirikontroll Eestisse sisenevate isikute suhtes Eesti ja Läti riigipiiril, samuti sadamates ja lennujaamades. Sisuliselt tähendab see, et piiri tohib ületada ainult piiripunkti kaudu, kus tuleb esitada ka kehtiv reisidokument. Eestist väljudes üldjuhul dokumente ei kontrollita.