Kreeka kaitseministeeriumi teatel õnnestus ühel piloodil pääseda vigastusteta ja maandada oma BAE Systems Hawk-tüüpi hävitaja Kreeta saare pealinna Irákleio (ka Iraklion, Heraklion) lennuväljale, vahendab Reuters.

Teise sõjalennuki piloot ei tulnud kokkupõrke järel oma masina juhtimisega toime ja oli sunnitud katapulteeruma. Lendur toimetati murtud jalgadega Ateena haiglasse. Sky Newsi teatel väänas piloot aga õla välja.

Suurbritannia kuningliku õhuväe akrobaatlennu grupi Red Arrows (Punased Nooled) baseerusid Kreeta saarel asuvas Kasteli õhuväebaasis, kus nad treenisid uusi numbreid. Esmaspäeval andsid piloodid lennuetenduse.

Red Arrows

Punase-valge-sinise tunnuslogoga vigurlennu grupp esineb tihti Suurbritannia erinevatel tseremooniatel ja rahvusvahelistel lennušõudel. Red Arrows on lubanud astuda üles ka Londoni 2012. aasta olümpiamängudel.

45-aasta jooksul on grupi ajalugu tumenenud kokkupõrgetega viiel korral. Viimati 2007. aastal, kui Scamptoni baasi lähistel põrkas samuti kaks hävitajat kokku.