Kogu maailm sai eelmisel kuul kaasa elada XXI taliolümpiamängudele Vancouveris.
Oleme hoidnud pöialt Eesti sportlastele ja rõõmustanud Kristina hõbeda üle.

Lisaks meediale jagasid oma muljeid ka kohalviibinud blogipidajad, seda nii sõnas kui pildis. Ühe korraliku blogisõbra teeb rõõmsaks fakt, et ka sportlastel jäi aega oma vahetuid muljeid kirja panna. Nii tegid näiteks Eveli Saue ja Priit Viks oma blogis.

Omapoolse vahva tutvustuse olümpiale tegi killukese blogi, kust võis lugeda huvitavat informatsiooni nii olümpiamedalite kohta kui ka näiteks autasustamispoodiumite sünniloost.

Sellisel suursündmusel on kahjuks ka teine külg, millest siinses meedias eriti ei räägitud, kuid millega kohalikud elanikud kokku puutuvad. Kodutud, raha, vallandamised.

Olümpia on lõppenud, sportlased kodus. Kas ollakse rahul?

Aga sporti ei tehtud mitte ainult Kanadas, vaid seda jätkus ka kodumaale. 50. juubelit tähistanud Tartu maraton oli mõne jaoks üheteistkümnes kord, teise jaoks alles esimene. Nii nagu ka Tallinna maraton.

Emotsionaalsed kogemused, kuigi jäid sel aastal olümpia vaimustuse varju.

Emotsionaalne ja kõneainet pakkuv on ka Eesti Vabariigi sünnipäev, seekordse järjekorranumbriga 92., mida tähistati loomulikult nii kodumaal kui ka mujal. Blogidest võis lugeda, kuidas nägid välja pidustused New Yorgis, Washingtonis, Soomes, Kanadas.

Ja nüüd pisut meelelahutuslikuma blogimaailma poole.

Sõbrapäeval algas teatavasti ka tiigriaasta ja nii meedia kui ka blogid olid täis horoskoope. Ka riigikogu liige Kadri Simson võttis oma blogis nõuks kuulutada tuntud poliitikutele ja ühiskonnategelastele tiigriaasta saatust.

Lähestikku sõbrapäevaga oli sel aastal ka vastlapäev.

Kui võrrelda, kumb traditsioon on eestlastele meelepärasem - kas sisserännanud sõbrapäev või eestlaste traditsiooniline vastlapäev - siis blogide põhjal võtab võidu igal juhul vastlapäev. Seda tähistati mitmes Eestimaa nurgas ja loomulikult aitas sellele kaasa ka tänavune talv.