Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss nõudis Aavikule (48) reaalset nelja-aastast vangistust, Helmo Hainsoole (61) tingimisi kaheaastast vangistust kolmeaastase katseajaga ning Tõnu Jaanimetsale (51) tingimisi üheaastast vangistust ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Aavikut ja Hainsood süüdistatakse ametiseisundi ebaseadusliku ärakasutamisega Werol Tehastele ja põllumajandusministeeriumile suure varalise kahju tekitamises. Aavikut süüdistatakse lisaks ka Werol Tehaste vara omastamises ja suureulatuslikus rahapesus. Jaanimetsa süüdistatakse Aavikule omastamises kaasaaitamises ning dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Süüdistuse kohaselt ületasid Aavik ja Hainsoo juhatusele WT nõukogu poolt antud volitusi rapsiseemne kokkuostuks 2004/2005. majandusaastal. Kui nõukogu nägi vastavalt majandusaasta eelarvele ette rapsiseemne varumise kokku 72 500 tonni ulatuses, siis süüdistuse järgi varusid süüdistatavad 2004. aasta juunist kuni 2005. aasta veebruarini eelarvet ja ettevõtte igapäevase majandustegevuse vajadust ületades rapsiseemet kokku 49 005 092 tonni.

Samuti lõid Aavik ja Hainsoo süüdistuse järgi WT-s ametikoha, mille tegevus ei olnud kooskõlas nõukogu otsustega, palgates tööle Tõnu Jaanimetsa tegelema eelarveväliste rapsihangetega.

Kokku tekitasid Hainsoo ja Aavik oma tegevusega süüdistuse kohaselt WT-le 37,6 miljoni krooni suuruse ja põllumajandusministeeriumile 13,9 miljoni krooni suuruse kahju.

WT vara omastas Aavik süüdistuse järgi kokku 1,2 miljoni krooni ulatuses.