Ainsana jääb lahkhelidest vast puutumata esikohale paigutatud The Beatles. Edasise puhul on aga sõnelused kindlustatud.

Spini toimetajate hinnangul väärivad New Yorgi pungipioneerid kollektiivist The Ramones teist kohta kuulsate biitlite järel. Led Zeppelin platseerus kolmandaks ning reggaekuningas Bob Marley koos Wailersiga neljandaks. Viienda koha hõivas grungebänd Nirvana.

“The Ramonese geniaalsus seisneb selles, et nad suudavad öelda kahe minutiga seda, milleks enamikul bändidel kulub viis minutit,” tsiteeris ajakiri Deryck Whibleyt ansamblist Sum-41.

Ajakirja veebruarinumbris põhjendatakse ansamblite pingerea koostamist sellega, et “bändid on tagasi” pärast viit aastat, mil edetabelites, MTV-s ja ajakirjades troonisid räpparid, tantsivad teismelised ja DJ-d. Näiteks tuuakse ansamblid Creed, Incubus, Staind ja Linkin Park, mis on viimasel ajal hakanud edetabelites tooni andma.

Viiekümne suurima hulka valimise kriteeriumiks oli üldsust vapustanud, ajaloo kulgu muutnud sound, esinemine või soengustiil ning edetabelisse pääsu eelduseks oli ansambli tänapäevani ulatuv mõju.

See ehk seletab, miks jäid tunnustatud bändid nagu U2 (13.koht), The Grateful Dead (27.koht), The Who (39.koht), The Beach Boys (45.koht) ja Pink Floyd (49.koht) nii taha, vähem tuntud, aga väidetavalt suuremat mõju avaldanud The Smiths (21.koht), Pavement (30.koht), Fugazi (31.koht) või New Order (41.koht) aga nii mõnestki kuulsamast ettepoole.

Esikümnesse pääses kuuendana Parliament/Funkadelic, talle järgnevad The Clash, Public Enemy, The Rolling Stones ja Beastie Boys.

Mõjukaid tegijaid on ka väljajäänute hulgas — Steely Dan, Crosby, Stills, Nash and Young ning Bruce Springsteen ja E Street Band.