„Loodan, et ma pean siiski avalikult Janukovitši poole pöörduma, sest on vaja avalikke debatte - inimesed lihtsalt peavad kuulma iga presidendikandidaadi arvamust riigis toimuva kohta," ütles Tõmošenko infoagentuurile UNIAN.

Tööstusrajoon Donbass peaks oma liidri Janukovitši pärast häbi tundma, kuna ta „lõi põnnama" ja ei tulnud reedel telekanali Ukraina otse-eetrisse tema (Tõmošenkoga) kohtuma, ütles valitsusjuht.

„Kui on vaja mingit hirmurohtu, siis me anname selle üle, meil on retsepte. Võib olla annavad nad veidi reipust juurde," märkis omanimelise partei juht Tõmošenko. Ta lisas: „Ei tohi nii avalikult karta. Parem on tulla debattidele, vaadata silmast-silma ja diskuteerida, et inimesed saaks aru, mis tegelikult toimub."

Mitmed kandidaadid Ukraina presidendi kohale on varem teatanud, et loobuvad debattidest. Ka Tõmošenko ise kaasaarvatud. Lisaks ei soovita peaministri aparaat Ukraina pressi andmetel telekanalitel kutsuda stuudiosse neid ajakirjanikke, kes tavatsevad Tõmošenko jaoks ebamugavaid küsimusi esitada.

Ukraina presidendivalimiste esimene voor toimub 17. jaanuaril 2010. Vahepeal oli kavas viia need riigis sügisel maad võtnud gripiepideemia tõttu üle 30. maile, kuid see info pole ametlikku kinnitust saanud.

Ukrainas algas valimisvõitlus