22.01 No nii. Aitab küll tänaseks neljapäevikust. Ka Brüsselist on tulemas sõnumid, et Euroopa on saamas endale presidendi ja välisministri, persoonid, kes jätavad liikmesriikide liidritele palju säramisruumi. Tänud kõigile, kes jälgisid täna minu tegemisi. Riigikogulase päevad on mõistagi erinevad, kuid rutiini (mis mulle kuidagi ei istu) kindlasti ei teki. Head õhtut kõigile!

21.02 Lagedi kohtumiselt tagasi, poest läbi käidud ja nüüd ootab kodus ees ühe kergema pastaroo valmistamine. Küll hiline aeg söömiseks, aga kõht on tühi. :)

18.19 Riigikogus on juba päris vaikseks jäänud. Ilmselt on aeg minulgi arvuti kinni panna ning võtta suund Rae valda Lagedile. Kell 19 on seal algamas IRLi Rae osakonna üldkogu. Kuna olen Riigikokku valitud Harju- ja Raplamaalt ning kuulun erakonna Harjumaa piirkonna juhatusse, on hea vahetult kursis olla meie liikmete tegevusega.

17.28 Homse istungi juhtimiseks peaks nüüd kõik valmis olema. Kuna siiani pole olnud kuigi palju mahti vaadata, mis uudistes esiplaanil, siis võtan veidi aega ennast kurssi viia. Ehk tekib mõni mõte ka ajaveebi tarbeks. Katsun sinna ikka iga päev midagi arvamiseks või muljetamiseks leida. Omaaegne ajakirjanikuveri ning juurdunud arvutisõltuvus rahule ei jäta. :)

16.56 Töövari Eveli on selleks korraks läinud, sest neil on peagi üldisem kokkusaamine ja erinevate päevakogemuste arutamine. Loodetavasti sai ta veidi aimu, mida üks päev Riigikogu liikme töös tähendab. Ise võtan nüüd ette Euroopa Liidu asjade komisjoni homse istungi materjalid, kus peateemaks on kliimaküsimused. Eesti seisukohti tuleb lahti rääkima keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

16.44 Rääkisin just Eesti Raadio uudistele viimase seisu enne tänaõhtust Brüsseli tippkohtumist. Mõistagi on suureks teemaks — kes saab Euroopa Liidu presidendiks ja kes välisministriks. Eesistuja lootus alustada õhtusööki konsensusega vist pole õnnestunud. Aga ehk jõuab veel selle neljapäeviku ajal uudise Brüsselist ära oodataJ

16.00 Väliskomisjoni kohtumine presidendiga venis pikemaks, kuna teemad, millest rääkisime olid nii ajakajalised: energiajulgeolek, Balti koostöö, eurotsoonis toimuv ja meie europüüdlused, bilateraalsed suhted erinevates suundades. Seega tunniks ajaks punkte rohkem kui küll. Väliskomisjonil on hea traditsioon kohtuda presidendiga vähemalt korra või kaks aastas, et siis informatsiooni vahetada ja aktuaalsetel teemadel pisut arutleda. Tänane üritus oli üks sisukamaid, mis viimastel aegadel on olnud.

13.33 Sotsiaaltöö kongressil osalejad suundusid lõunale ja mina tagasi Riigikokku. Jõuan veidi oma meile vaadata ning siis kohe edasi Kadriorgu, kus kell kaks algab väliskomisjoni kohtumine presidendiga. Ilmselt peame bussis ka väliskomisjoni istungi, sest lahendamist vajab üks ammune küsimus.

12.19 Swissotelis on käimas Eesti sotsiaaltöö 4.kongress, kus osalemas üle 300 inimese üle terve Eesti. Lõpetasin just oma ettekande, kus rääkisin Euroopa Liidu kogemusest sotsiaalse kaasatuse valdkonnas. Viitasin muu jutu sees ka sealhulgas Rootsi ministrile, kes aktiivse vananemise näitena tõi 65aastase Mick Jaggeri tuuritamise maailma lavadel.

10.43 Riigikogu täiskogu istung sai mõned minutid tagasi läbi. Nüüd veidi hingetõmmet ja siis suundun koos töövarjuga Eesti sotsiaaltöö 4. kongressile, et esineda ettekandega Euroopa vaatest sotsiaalsele kaasatusele. Kuidas seal läks, juba järgmises sissekandes.

9.53 IRLi fraktsiooni tänasel koosolekul on peamiseks teemaks riigieelarve muudatused. Pärast eilset teist lugemist on ees viimase lihvi andmine, et loodetavasti detsembri keskpaigaks see lõplikult vastu võtta.

9.11 Tänasel töövarjupäeval on minu tegemiste jälgijaks Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Eveli Lehtsalu. Saime just kokku ning teen talle esimese tutvustuse sellest, mida päev toob ning mis on minu peamised ülesanded Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehena. Enne IRLi fraktsiooni istungi algust jõuan üle vaadata ka kõne, mille olen valmistanud tänaseks Eesti sotsiaaltöö kongressiks.

8.12 Näib, et midagi väga põrutavat pole viimastel tundidel maailmas juhtunud. Uus enesetapurünnak Pakistanis Peshawaris (maailma üks ohtlikumaid linnasid täna), president Obama on lõpetamas oma Aasia ringsõitu, viimase meeskonnana pääses jalgpalli MMile Uruguai… Jõudsin teha ka esimesed sissekanded Facebooki ja Twitterisse ning nüüd on aeg Riigikogu poole liikuda.

7.32 Tere hommikut hea Delfi lugeja! Ma ei tea kuidas Teil, aga minul on see hommikune tõusmine peaaegu alati väikene probleem. Ilmselt väga levinud probleem :) Aga kui silmad lahti, ega siis muud valikut ju pole, kui ennast käima saada :) Esimene kohv joodud ning pärast selle sissekande tegemist võtan ette oma tavapärase hommikuse menüü — käin läbi mõned olulisemad uudistekanalid nii Eestist kui maailmast. Taustaks jookseb ETV hommikuprogramm…