Gaboni hiljuti surnud presidendi perel on Prantsusmaal 39 erinevat kinnisvaraobjekti, millest suur osa asuvad kas Rivieral või Pariisi rikastes linnaosades. Kongo Vabariigi presidendil Denis Sassou-Nguessol ja tema sugulastel on Prantsusmaal 24 kinnisvaraobjekti. Neist väärtuslikem on Pariisis asuv villa, mille väärtust hinnatakse 20 miljonile eurole (312 miljonile kroonile), vahendab Reuters.

Väikese Ekvatoriaal-Guinea presidendi pojal on Prantsusmaal muuhulgas kaheksa luksusautot, mille koguväärtus on umbes 4 miljonit eurot (62 miljonit krooni).

Korruptsiooni vastu võitleva organisatsiooni Transparency Internationali aktivistid loodavad, et Prantsuse õigussüsteem selgitaks välja, kust kinnisvara ja muu ostmiseks kulutatud raha pärit on. Organisatsioon kahtlustab, et riigipead on selleks kasutanud riigi raha. Prantsuse apellatsioonikohus on aga uurimise peatanud.

Gabon ja Kongo Vabariik on endised Prantsusmaa kolooniad, mille juhtidel on endise emamaaga tihedad sidemed. Ekvatoriaal-Guinea on naftatootjamaa, mille tähtsus on kasvamas. Uurimise peatamine on äratanud kahtlusi, et Prantsusmaa kaitseb oma huve.