Infoagentuuri Reutersi teatel arreteeriti Ameerika Ühendriikide saja kõige enam tagaotsitava inimese hulka kuuluv Micky Louis Mayon 20. juulil Tel Avivis.  

The Jerusalem Post andmetel saabus 33-aastane Mayon Iisraeli jaanuaris 2008 turismiviisa alusel, mille kehtivusaeg lõppes kuu aja möödudes. Seejärel viibis mees juudiriigis ebaseaduslikult.

Ise Mayon väidab, et ei oma USA legendaarse rassistliku ja juudivaenuliku organisatsiooniga mingit seost ning kavatses kodumaale naasta. Iisraeli oli ta omasõnul jäänud armastusest kohalike näitsikute vastu.

Micky Louis Mayon

Kuid USA uurijate versiooni kohaselt lahkus Mayon riigist pärast seda kui teda süüdistati kohtuniku, kes saatis ta ebaseadusliku relvakandmise pärast kohtu alla, maja süütamises. Lisaks sellele oli mees tulistanud neegriga puhkenud sõneluse ajal püstolist õhku.  

Võimudele oli teada, et Mayon ei ostnud endale Iisraeli lennates tagasipiletit. Mees kuulutati maailmapolitsei Interpoli kanaleid pidi tagaotsitavaks - juudiriigi eriteenistustel kulus Mayoni asukoha väljanuhkimiseks mõned kuud.  

On teada, et tagaotsitav vahetas tihti pelgupaiku, seepärast ka venis tema tabamise operatsioon. Sellest hoolimata ei osutanud Mayon politseinikele kinnipidamisel vastupanu.