TÜ/Rock sai eile kodusaalis lõppenud liiga finaalturniiril väärt kolmanda koha, Tallinna klubi lõpetas põhiturniiri kolmandana ja jäi kodusele rivaalile alla ülipõneva veerandfinaalseeria kolmanda mängu viimasel sekundil.

Veel mõned aastad tagasi oleks olnud suhteliselt utoopiline loota, et mõlemad Eesti tippklubid suudavad vähemalt Balti liigas eelkõige just traditsiooniliselt tugevatele Leedu klubidele, aga ka Läti tippklubidele väärilist vastupanu osutada läbi terve hooaja.

Sel hooajal aga suutsid Eesti klubid "hambaid näidata" ja polnud seda lootusetuse tunnet, et mängida ju tuleb ja peab, aga ega siit midagi suurt tulemas pole.

Suur korvpallipidu Tartus lõppes ju tegelikult Leedu klubide mänguga, aga TÜ/Rock suutis kolmanda koha mängus alistada Riia ASK-i, eks alati on turniir meeldivam lõpetada võidu kui kaotusega. Ja ka medalid riputati kaela.

Õelutsejad võivad siinkohal osutada, et paljunämmutatud majanduskriis on teistest klubidest peaagu kõik tugevamad (ja kõrgemapalgalised) mängijad ära viinud ja neil, eelkõige Vilniuse Lietuvos rytasel ja Kaunase Žalgirisel, tuleb läbi ajada oma jõududega. Aga Leedu korvpall ongi ju tugev! Vaadakem kas või nende koondise tulemusi tiitlivõistlustel.

Ja siinkohal tuleb teha sügav kummardus meie klubide vee peal hoidjatele, et vaatamata rasketele aegadele on suudetud rahalisi vahendeid leida ja meeskonnad löögijõulistena säilitada.

Siit on paras aeg meie koondisel tõusta kindlalt EM-valikturniiri A-divisjoni, mitte enam võidelda nn mudaliigasse kukkumise vastu.