Miitinguga tähistati tatarlaste mälestuspäeva, kes hukkusid Kaasani vallutamisel tsaar Ivan Groznõi vägede poolt 1552. aasta 15. oktoobril.

Tatarstani valitsushoone ees toimunud miitingul võeti vastu resolutsioon, milles nõutakse Venemaa ja Tatarstani juhtkonnalt Tatarstani täieliku sõltumatuse akti vastuvõtmist, Volga-Uurali vabariikide konföderatsiooni loomist, loobumist Vene passist ja Tatarstani passi loomist ning jõuorganite allutamist kohalikule võimule.

Dokumendi autorite hinnangul on Tatarstani juhtkond võtnud vabariigi suhtes “rahvavastase, reeturliku positsiooni” ning vabariigis tekkinud olukord on “viimastel aastatel tehtud suurte poliitiliste vigade tulemus”.

Miitingu korraldajaks oli mitmeid ühiskondlik-poliitilisi ja ühiskondlikke organisatsioone koondav rahvarinne, kelle eesmärk on vabariigi iseseisvuse ja tatarlaste huvide kaitse.

Miitingul osales õiguskaitseorganite hinnangul üle 2500 inimese.

Miitingulised põletasid ära plakatid kahepealise kotka ning tsaar Ivan Groznõi kujutisega ja Moskva vürstiriigi kaardi, skandeerisid: “Vabadus” ja “sõltumatus”.

Pärast miitingut toimus Kaasani kremlis namaas Kaasani kaitsjate mälestuseks.