Karistuse kandmise algusajaks loetakse Ringmaa vahistamise päev 11. november 2005, teatas Harju maakohtu pressiesindaja.

Rohkem pilte vaata SIIT!

Vaata videost, kuidas Ringmaa kohtuotsuse vastu võttis!

Ringmaa mõisteti süüdi 11. aprillil 2001 Tallinnas aadressil Punane tänav 15 klaastaara kioski juurde lõhkeseadeldise paigaldamise episoodis, 19. novembril 2003 Tallinnas Pae tänav 23 maja esimese korruse trepikotta lõhkeseadeldise toimetamise episoodis ning Tallinna pensioniametile ebaõigete andmete esitamises.


Muudes süüdistuse episoodides mõisteti Märt Ringmaa õigeks.

Riigiprokurör Margus Kurm nõudis Ringmaale eluaegset karistust.

Süüdistuse kohaselt korraldas Ringmaa aastatel 1998-2005 11 plahvatust, milles hukkus seitse ja sai vigastada kuus inimest, varalist kahju tekitati plahvatustega üle seitsme miljoni krooni. Kaks plahvatust jäid katse staadiumisse, kuna lõhkeseadeldis ei plahvatanud.


Veel süüdistatakse Ringmaad pensioniametile valeandmeid sisaldava tööraamatu esitamises. Selle alusel maksti Ringmaale 2001. aasta maist kuni 2005. aasta novembrini alusetult vanaduspensioni kokku 20 255 krooni.


Ringmaalt mõisteti Eesti Vabariigi kasuks tsiviilhagi katteks 20 255 krooni. Lisaks sundraha summas 10 875 krooni ja määratud korras kaitsjale makstud tasu 10 000 krooni.


Kohtuotsusele edasikaebamise soovist peab menetlusosaline teatama kirjalikult Harju maakohtule seitsme päeva jooksul alates otsuse resolutiivosa kuulutamisest.


Ringmaa süüle viitasid sõrmejälje fragment pommidetaile ühendaval teibil, lauakalkulaatori elektriskeem lõhkemata pommil, mis sobib Raasikult Ringmaa kodust leitud raamiga ning veel hulk tõendusmaterjale ja ekspertiise, vahendasid ERR Uudised.


Ringmaa väitel on ta on süüdi lavastatud. Tema kaitsja Urmas Simoni sõnul "kadusid asitõendid kaitsepolitseist nagu kevadine lumi ja tekkisid nagu seened pärast vihma".


Sellest hoolimata oli Ringmaa juba varem kindel, et mõistetakse süüdi. "Aga ma olen 70 aastat vana ja naeran selle peale, sest ma niikuinii ei ela üle paari aasta ka kõige paremates tingimustes. Vanglas suren ma lähimal ajal ära," rääkis Ringmaa jaanuari lõpus "Aktuaalsele kaamerale".