Linnades tekkis transpordikaos, sest raudtee- ja metrooliiklus vähendati miinimumini. Ka lennukompaniidel on kavas lende ära jätta, vahendab AFP.

Sajad tuhanded inimesed võtavad osa 200 protestiaktsioonist üle kogu Prantsusmaa, et sundida Sarkozy parempoolset valitsust astuma samme töökohtade kaitseks ja sotsiaalkindlustusvõrgustiku ülalpidamiseks.

Pariisi Orly lennuväljal plaanitakse ära jätta kolmandik lendudest ning Charles de Gaulle’i lennuväljal 10 protsenti.

Riiklik raudteefirma SNCF teatas, et ainult 60 protsenti ülikiiretest TGV rongidest sõidab ja hoiatas veelgi suuremate häirete eest kohalikus rongiliikluses.

Pariisi metroo ja linnalähirongide liiklus on tugevasti häiritud, kuid bussid ja trammid peaksid liikuma normaalselt, kuigi on kindlasti ülekoormatud.

Ajakirjanduse poolt „mustaks neljapäevaks” kutsutud päeval jäävad suletuks ka paljud koolid ja ametiasutused, kuid haiglad töötavad normaalselt.

Kõik riiklikud teatrid on neljapäevased etendused tühistanud, samuti on sellest teatanud rida väiksemaid kultuuriasutusi.

Ekspertide hinnangul toimub Prantsusmaal esimest korda pärast 1993. aastat majanduslangus. Samuti ületati eelmise aasta lõpus sümboolne kahe miljoni töötu piir ja tööpuudus kasvab.