Al-Qaida teine mees pärast Osama bin Ladenit al-Zawahiri ütles, et novembri algul USA uueks presidendiks valitud Obama on „õilsate mustade ameeriklaste täielikuks vastandiks“, vahendab infoportaal Assosiated Press.

Arvatavasti peab al-Qaida funktsionäär selle ütlusega silmas Malcolm X-i, tuntud USA moslemit ja neegrite õiguste kaitsjat (samanimelises filmis mängis teda Denzel Washington).

Al-Zawahiri nimetas jaanuaris ametisse astuvat Obamat Malcolm X-i täielikuks vastandiks ja neegerteenriks (house negro — nii nimetati varem härrasrahva majades elanud neegerorje. Põllumajanduses töötavaid nimetati aga field negro’deks).

Ayman al-Zawahiri kommenteeris oma pöördumises samuti ka Barack Obama plaane suurendada liitlaskontingenti Afganistanis. Tema arvates on Obama plaan määratud põrumisele, sest et afganistanlased hakkavad liitlassõduritele aktiivset vastupanu osutama.

Al-Zawahiri videopöördumist saatsid klipis fotod temast endast, palvetavast Malcolm X-ist ja juutidest ümbritsetud Obamast.

Ameeriklaste poolt terrorismis ja New Yorgi kaksiktornide hävitamises süüdistatava Al-Qaida tähtsuselt teise mehe kõne on esimene rühmituse kommentaar USA presidendivalimiste tulemusele.

USA vastus al-Zawahirile