Juurdlus selgitas välja, et Oklahomas elav naisterahvas värvati Ku Klux Klani interneti kaudu ning ta saadeti New Orleansist umbes 100 kilomeetri kaugusel asuvasse üksikusse laagripaika uute liikmete vastuvõtmise rituaalile, teatab infoagentuur Associated Press.

St. Tammany Parishi šeriff Jack Strain rääkis agentuurile, et naine otsustas äkitselt oma otsust muuta ja palus teda saatnud liikmetel ennast koju tagasi viia. KKK liikmed aga ignoreerisid naise palvet, mille tagajärjel puhkes rüselus ja naine suri kuulihaavadesse.

Ku Klux Klan on rassilise suunitlusega organisatsioon, mis rajati Ameerika Ühendriikide ja orjapidamist pooldava Konföderatsiooni sõja järel 1865. aastal.

Klanni liikmed on võtnud endale ülesandeks mitte lubada valgete ja mustade võrdsust, päästa USA neegrite pealetungi käest ning kehtestada neile valgete jaoks mugavad reeglid.

Organisatsiooni põhiliseks relvaks on olnud terror — 1881. kuni 1941. aastani on nende tegevuse tõttu kannatada saanud umbes neli miljonit neegrit ja mulatti.