Kuna Seger on eeluurimise ajal kuus kuud vahi all viibinud, siis jääks süüdimõistmise korral tema poolt kantavaks karistuseks üheksa aastat vangistust, teatas Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.

Samuti taotles prokurör Segerilt mootorsõiduki juhtimisõiguse äravõtmist kolmeks aastaks, mis hakkaks kehtima peale vangistuse ärakandmist. Lisaks taotles prokurör Segerilt menetluskulude väljamõistmist, mida on kokku üle kaheksakümne tuhande krooni. Kannatanute poolt esitatud tsiviilhagide osas on kohus juba varem määranud, et need jäävad arutamiseks tsiviilkohtupidamise korras.

Kaitsjate sõnul on selle liiklusõnnetuse puhul tegemist segasüüga, st et süü juhtunus lasub nii Segeril kui kannatanutel, kes keerasid viimase poolt juhitud autole peateele ette.

Prokuröri poolt oli süüdistuskõnes välja toodud mitmeid ekspertarvamusi, kaitsekõnes viitasid kaitsjad sellele, et ekspertide arvamused olid vastuolulised. Samuti on Seger kaitsjate sõnul kahetsenud ja püüdnud heastada oma poolt toimepandut. Kaitsjad palusid kohtul karistuse määramisel arvestada ka Segeri vanust liiklusõnnetuse toimumise ajal ja samuti seda, et tal puudus igasugune tahtlus juhtunud teo toimepanemiseks. Prokuröri poolt küsitud karistus on kaitsjate hinnangul ilmselgelt liiga karm.

Seger ütles kannatanutele, et tunneb ennast väga süüdi ja tegi omalt poolt kõik, et seda õnnetust ära hoida.

Seger on kohtus tunnistanud oma süüd alkoholijoobes sõidukijuhtimises ja kiiruse ületamises, kuid on seisukohal, et tema ei põhjustanud liiklusõnnetust, vaid osales selles.

Täna pealelõunal annab kohus sõna Mikk Segeri kaitsjatele Paul Järvele ja Rein Laidile.

Süüdistuse kohaselt sõitis 2002 aastal alkoholijoobes autoroolist tabatud ja selle eest kustumata karistust omanud Seger 13. augustil 2006, olles taas alkoholijoobes, endale kuuluva Honda Civicuga Pärnu — Rakvere — Sõmeru maanteel Vändra vallas Kalmaru küla ristmikul lubatud sõidukiirust ületades vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku peateele vasakpööret lõpetava sõiduautoga Chrysler Vision.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid kohapeal Chrysleris olnud 1988. aastal sündinud Tauri, 1984. aastal sündinud Siim ja 1982. aastal sündinud Raino. Segeri autos kaasreisijana viibinud 1986. aastal sündinud Kristi sai elule ohtlikke tervisekahjustusi. Kriminaalasjale oli liidetud ka Seger’ile esitatud süüdistus 11. detsembril 2005. aastal Tartus alkoholijoobes sõidukijuhtimise kohta.