Õhtu külalised maksid 28 500 dollarit (üle 312 000 krooni) ainuüksi õhtusöögi enda eest ja lisaks veel 2500 dollarit (üle 27 000 krooni), et kuulata kuidas Barabara Streisand laulab ja agiteerib Obama kasuks, teatab infoagentuur Associated Press.

Obama toetuseks korraldatud õhtusöögil osales 250-300 inimest, toetuskontserti tuli kuulama umbes 800 huvilist. Teiste seas osalesid sellel fundraiser'il (toetusüritusel) paljud filmitegelased nagu Jodie Foster, Leonardo di Caprio, Jamie Lee Curtis ja Steven Spielberg.

Demokraatide presidendikandidaat veetis ise tunnikese enne õhtusöögi algust kõigi soovijatega koos pilti tehes.

Obama vastaskandidaat vabariiklaste leerist John McCain mõistis sellise käitumise kui staaritsemise igati hukka.

„Alguses räägib Obama sellest, et tuleb olla rahvale lähemal, aga siis lendab hoopis Hollywoodi, et koguda raha kuus Barbara Streisandi ja teiste kuulsustega,“ ütles McCain ja lisas, et tema isiklikult ei näe enda jaoks muud kohta kui „olla tööinimest kõrval“.

Obama, kes keeldus oma valimiskampaania riigipoolsest finantsabist, püstitas augustikuus rekordi kui tema toetajatel õnnestus koguda 66 miljonit dollarit (724 miljonit krooni), mis on 11 miljonit rohkem kui veebruarikuise rekordi ajal kogutu.

Kokku on Obama valimisstaabi kasutuses praeguse seisuga 77 miljonit dollarit (ligi 845 miljonit krooni). McCainil, kes võttis ka riiklikku toetust vastu on 84 miljonit dollarit (üle 921 miljoni krooni).