Vahetult enne Ukraina 12. septembri kontserti Londonis alguse saanud tuuri käigus esineb Queen reedel ka Riias. Sellest Tallinnale lähemale Queen ei tule.

Muidugi ei tohiks keegi viriseda tasuta heategevuskontserdi üle, mis toimus pealegi veel Euroopa ühel suurimal väljakul - ukrainlased ise kiitlevad, et see on Moskva Punasest väljakust suurem.

Ja Harkovi Vabaduse väljak oli rahvast paksult täis - legendaarset Briti bändi oli vaatama tulnud umbes 80 000 inimest. Brian May hõikas lavalt: "Ma pole nii hämmastavat (amazing) vaatepilti oma elus varem näinud! See on uskumatult hea!"

Aga miski ei tule päris niisama. Peaaegu kolmveerand tundi lasti tosinalt suurelt ekraanilt aidsiteemalisi videoid. Ja tundub, et bänd täidab oma eesmärgi, sest pärast kontserti, kus toimus video, brošüüride, kõnede ja kondoomide - tohutu hulga tasuta kondoomide - abil totaalne kampaania, võtavad kohalikud noorukid kasutusele uue neidude pick-up-line´i. "Hei, tule siia! Mul on preservatiiv!" hõikavad nad kõikjal - autoaknast, pargis puu tagant - mööduvatele tüdrukutele.

Isegi, kui lõpp on jalustrabav, pole kontsert enamiku vanade fännide jaoks päris "see". Tuur ähvardab jätta nende suhu ebameeldiva maigu.