Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna juhi ülemkomissar Kristian Jaani sõnul on Põhja prefektuur juba aastaid pidanud karmi võitlust ebaseaduslike kiirendajate vastu, kelle tegevus seab suurde ohtu kaasliiklejate elud, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

„Politsei ja autospordiliidu ühine soov on, et kiirusearmastajad tegeleksid oma harrastusega seaduslikel võistlustel, kus on täidetud kõik ohutusnõuded ja tagatud nii osavõtjate kui pealtvaatajate turvalisus,“ sõnas ülemkomissar.

Põhja prefektuur on ära hoidnud mitmeid ebaseaduslikke kiirendusvõistlusi, rakendades seaduslikke võimalusi, mis on tähendanud eksimuste korral karme karistusi. Et probleemi ka pikemas perspektiivis tulemuslikult lahendada, tuleb ülemkomissar Jaani sõnul koos ametlike võistluste korraldajatega inimesi senisest paremini informeerida võimalustest, kuidas antud alaga seaduslikult tegeleda.

Autospordiliidu esindaja Andrus Mõsovski selgitas kohtumisel, millised on rahvusvahelise autospordiliidu FIA nõuded kiirendusvõistlustele.

Samuti selgitas Mõsovski, et seaduslikel kiirendusvõistlustel on olemas eraldi võistlusklass tänavasõidu autodele, kus kõigil huvilistel on võimalik soovi korral osaleda ja enda ning oma sõiduki võimed proovile panna.

Kohtumisel arutati ka võimalust korraldada koos autospordiliiduga veel sel suvel üritus, kus huvilistele tutvustataks võistlusautosid ning selgitataks ametlikest võistlustest osavõtmise tingimusi.

Kohtumisel osalesid Põhja prefektuuri esindajatena lisaks korrakaitseosakonna juhile Kristian Jaanile veel liiklusjärelevalve talituse juht juhtivkonstaabel Elari Kasemets ning liiklusteenistuse juht komissar Sirle Pai-Heldna.

Politsei jätkab ka edaspidi armutut võitlust ebaseaduslike kiirendamiste vastu ning soovitab kiirusehuvilistel leida endale väljund ametlikel võistlustel, kus järgitakse ohutusnõudeid ning ei seata ohtu tavaliiklejaid.