Penaltiseeria:

Luka Modric — vasakust postist mööda — 0:0
Arda Turan — Pletikosa kaenla alt sisse — 0:1
Darijo Srna — lõi paremale, Rüstü hüppas vasakule — 1:1
Semih Sentürk — lõi paremale, Pletikosa hüppas vasakule — 1:2
Ivan Rakitic — paremast postist mööda — 1:2
Hamit Altintop — lõi vasakule, Pletikosa hüppas paremale — 1:3
Mladen Petric — lõi vasakule, Rüstü tõrjus — 1:3

Kohtumise tähtsamad sündmused:

Horvaadid läksid 119. minutil Ivan Klasnici pealöögist Türgi vastu 1:0 juhtima, kuid kohtuniku poolt antud lisaaja üleaja viimastel sekunditel õnnestus Semih Sentürkil (pildil) löögiga ristnurka 15-lt meetrilt seis viigistada ja poolfinaalipääseja selgub penaltiseerias.

Horvaatia värava puhul lasub suurim süü väravavaht Rüstül, kes jookis väravast eemale otsejoone juurde palli päästma, kuid temast jõudis ette Luka Modric, kes palli värava ette toimetas, kust Klasnic selle võrku lükkas.

Aga järgmisel rünnakul heastas Rüstü eksimuse Semih, kes viigistas.

Esimese poolaja kõige konkreetsem väravalöömise võimalus oli 19. minutil Horvaatial, kui Luka Modrici söödu järel lõi Ivica Olic värava eest viielt meetrilt palli latti.

Teisel poolajal oli jätkuvalt ründavamaks pooleks Horvaatia. 50. minutil luhtas hea võimaluse Olic, kes oleks peaaegu Türgit karistanud nende väravavahi Rüstü Recberi hooletuse eest. 69. minutil lõi Ivan Rakitic kümnelt meetrilt üle, 84. minutil tõrjus Darijo Srna 25-lt meetrilt ristnurga poole lennanud karistulöögi kena hüppega Rüstü. 90. minutil lõi Olic mõnelt meetrilt palli Rüstüle sülle ja üleaja teisel minutil tõrjus Rüstü 33-lt meetrilt Srna sooritatud karistuslöögi, mis veel enne teda ebamugavalt maast põrkus.

Horvaatia: 1-Stipe Pletikosa; 5-Vedran Corluka, 3-Josip Simunic, 4-Robert Kovac, 22-Danijel Pranjic; 11-Darijo Srna, 10-Niko Kovac, 14-Luka Modric, 7-Ivan Rakitic; 19-Niko Kranjcar, 18-Ivica Olic.

Türgi: 1-Rüstü Recber; 22-Hamit Altintop, 15-Emre Asik, 4-Gökhan Zan, 3-Hakan Balta; 20-Sabri Sarioglü, 17-Tuncay Sanli, 6-Mehmet Topal, 14-Arda Turan; 18-Kazim Kazim, 8-Nihat Kahveci.

Väljakukohtunik: Roberto Rosetti (Itaalia).

Kohtumise eellugu:

Täna õhtul selgub jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel teine poolfinalist, kui Viinis lähevad vastamisi B-grupi võitnud Horvaatia ja A-grupis Portugali järel teise koha saanud Türgi

Horvaatia läbis oma alagrupi täiseduga, alistades teiste hulgas ka Saksamaa 2:1. Sakslased on aga juba jõudnud poolfinaali, alistades eile tugeva Portugali.

Türgi suutis otsustavas alagrupimängus lüüa tšehhide vastu viimase veerandtunniga kolm väravat ja võitis dramaatilise kohtumise 3:2. Enne seda alistati Šveits 2:1 ja kaotati Portugalile 0:2.

Horvaatide peatreener Slaven Bilic teab, et türklastega ei saa kerge olema. “Nad tulid tšehhide vastu võimsa lõpuga mängu tagasi. Türklased mängivad väga hingestatult ja me peame olema ülimalt ettevaatlikud. Nad mängivad head agressiivset jalgpalli.“

Ka Türgi peatreener Fatih Terim on kohtumise eel oma vastaseid kiitnud. “Horvaatial on tugev koondis. Ainuüksi Saksamaa alistamine on selle tõestuseks. Ka tugevast EM-valikgrupist tulid nad võitjana välja.”

“Me austame kõiki oma vastaseid, kuid samas tunneme, et me ei pea kedagi kartma. Meil pole ka EMil enam midagi kaotada,” lisas Terim.

Tšehhide vastu punase saanud väravavaht Volkan Demirel ei saa täna Türgit aidata. Oma EMi avamängu peaks türklaste väravas tegema 35-aastane veteran Rustu Recber.

Türklasi ei saa aidata ka vigastada saanud kaitsja Emre Gungor, horvaatide poolel on turniir lõppenud Dario Knezevici jaoks.

Horvaatia ja Türgi mäng algab täna kell 21:45. Paari võitja kohtub poolfinaalis Saksamaaga.

Kahes ülejäänud veerandfinaalis on vastamisi Holland-Venemaa ja Itaalia-Hispaania.