Ter-Petrosjani toetajate arvates on hääli valesti loetud ning valimistulemusi on võltsitud, teatab infoagentuur Novosti-Armenija. Protesti märgiks otsustasid esimese riigipea toetajad korraldada neljapäeval istuva meeleavalduse.

Agentuuri teatel osaleb miitingul mitu tuhat inimest. Politsei teatas varem, et tegemist on sanktsioneerimata üritusega, kuid korrakaitsjad on otsustanud jääda esialgu pealtvaatajateks ja toimuvasse mitte sekkuda.

Opositsioonilise bloki Impeachment liider Nikol Pašinjan, kes kuulus Ter-Petrosjani valimisstaapi teatas, et toimuv protestiaktsioon on ajatu ja ööpäevaringne.

Ter-Petrosjan pole tunnustanud Armeenia keskvalimiskomisjoni ametlikke tulemusi ja nõuab uusi valimisi. Eilsele protestimiitingule kogunes kohaliku meedia teatel paarkümmend tuhat inimest, mõnede allikate väitel mitusada tuhat.

Samuti pole valimistulemustega rahul kolmandaks tulnud endine parlamendi spiiker ja opositsioonilise erakonna Orinats Erkir (Seaduslikkuse Riik) juht Artur Bagdasarjan, kes nõuab valimistulemuste üle lugemist.

Armeenia keskvalimiskomisjoni teatel tuli presidendivalimistel võitjaks peaminister Serž Sarkisjan 52,86 protsendi valijate häältega. Ter-Petrosjan kogus 21,5 protsenti ja Bagdasarjan 17 protsenti.