Pühadeeelne reede toob muudatusi tavapärases liikluskorralduses, kuna sadamas D-terminalis toimub Schengeniga liitumise avatseremoonia. Sellega seoses palub politsei inimestel arvestada täiendava ajakuluga lennujaama ja sadama vahelistel teelõikudel, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Pidustustele saabuvad väliskülalised liiguvad lennujaamast sadamasse marsruudil Lennujaam-Keevise tn- Suur-Sõjamäe- Smuuli tee- Narva mnt- Tuukri- Uus-Sadama-D-terminal. Sadamast tagasi lennujaama marsruut on D-terminal- Jõe-Pronksi- Tartu mnt-Lennujaam. Saabumine toimub ajavahemikul kella 14st kuni 15ni, sadamast lahkutakse kella 17 ja 18 vahel.

Põhja prefektuuri korrakaitseosakonna juhi vanemkomissar Kristian Jaani sõnul tagab politsei üritusele saabuvatele väliskülalistele liikluses n-ö rohelise tee, mis tähendab, et trassi ei suleta, vaid esineb lühiajalisi seisakuid. „Paraku on tegemist tipptunniga, mistõttu seisakud võtavad aega ning seetõttu palume võimalusel lennujaama ja sadama vahelist teelõiku vältida,” sõnas vanemkomissar Kristian Jaani.

Kuna on tegemist pühadeeelse reedega, siis on tõenäoliselt võimaldavad osad tööandjad inimestel varem minna jõulupühadeks valmistuma ning tipptund liikluses kestab arvatavalt tavapärasest kauem. „Kindlasti tasub arvestada täiendava ajakuluga soovitud sihtkohta jõudmiseks, et hiljem pingelises olukorras ei peaks ohtlikult kiirustama,” sõnas Jaani.

Lisaks tuleb tavapärasest põhjalikum turvakontroll läbida ka D-terminalist laevale minejatel. Selleks palume inimestele arvestada täiendava ajakuluga.