Juba sel nädalavahetusel, 24.-25. novembril saavad Prantsusmaa elanikud jälle normaalselt rongide ja metrooga sõita. AFP teatel kandis kolmepoolsete valitsuse, transporditöötajate ametiühingute ja transpordifirmade liidrite vaheliste läbirääkimiste esimene voor vilja ning enamik ametiühinguid otsustas streigi lõpetada.

Telekanali ARD andmetel hääletasid 42 raudtee SNCF töölisi ühendavat ametiühingut 45-st eile streigi lõpetamise poolt. Ka peaaegu 99% raudtee CGT ametiühingu liikmetest otsustasid tööle naasta.

Samas Lõuna-Prantsusmaa raudteelasi ühendav ametiühing Sud-Rail teatas oma otsusest streiki jätkata. Nemad veel ei soovi valitsusega kõnelusteks ühise laua taha istuda.

Vaatlejate hinnangul võib praegu rääkida ametiühingute killustumisest — ühel pool on „reformistid”, kes nõustusid läbi rääkima ja teisel pool „äärmuslased”, kes nõuavad president Sarkozy pensionisoodustusi kaotavate reformide peatamist.

Hoolimata sellest, et ametiühingud nõustusid valitsuse ja transpordifirmadega läbi rääkima, hoiatasid nad, et kui nende nõudmisi kuulda ei võeta alustavad nad 18. detsembril, jõulude eel taas streiki. See aga tähendaks katoliiklikule jõule tähistavale riigile kaost.

AFP lisab, et tänaseks on Pariisist provintsidesse suunduvate TGV kiirrongide liiklus peaaegu täielikult taastatud. Provintside vaheline liiklus, aga ainult viiekümne protsendi ulatuses.