Saksamaa ja Argentina on varem vastamisi olnud 16 korda — Lõuna-Ameerika meeskond on võitnud neist 7, Euroopa meeskond 5, neli matši on jäänud viiki. MM-finaalturniiridel on omavahel mängitud neli korda, sealhulgas kaks korda finaalis (1986 ja 1990). Neist neljast MM-mängust on Saksamaa võitnud kaks, Argentina ühe ning 1966. aasta kohtumine jäi viiki.

Viimati olid meeskonnad vastamisi eelmisel aastal Konföderatsioonide karikavõistlustel ja mäng lõppes 2:2 viigiga. Sakslaste väravad lõid siis Kuranyi ja Asamoah, Argentinal Riquelme ja Cambiasso.

Saksamaa on MM-il osalenud 16 korda ja neist koguni seitsmel juhul jõudnud ka finaali. Maailmameistriks on tuldud aastatel 1954, 1974 ja 1990. Alates 1954. aasta tiitlivõidust on sakslased enne poolfinaali konkurentsist välja tõrjutud vaid kolmel korral (1962, 1994, 1998) ja kõik need korrad Ida-Euroopa meeskondade poolt.

Viimasest kaheksast MM-mängust on sakslased võitnud 7, sealhulgas kõik neli mängu sel turniiril. Viimases kolmes mängus pole lastud endale ka väravat lüüa.

Argentina on võitnud maailmameistritiitli 1978. ja 1986. aastal. Veerandfinaalis on meeskond varem pidanud kaotuse vastu võtma kahel korral — 1966. ja 1998. aastal. Argentina on viimases viies MM-mängus püsinud kaotuseta, mis jääb vaid kahe mängu võrra alla 1986. aastast pärit rekordile.

Kui veerandfinaalis teenivad kollase kaardi Gabriel Heinze ja Juan Pablo Sorin, peavad nad poolfinaali vahele jätma (kui sinna jõutakse). Hernan Crespo on argentiinlaste poolel löönud kõigis neljas viimases MM-mängus, kus ta on osalenud, ka värava. Ühtlasi on ta esimene mängija sel turniiril, kes on kolmes erinevas mängus värava löönud. Roberto Ayala esindab selles mängus oma rahvuskoondist 105. korda, mis jääb Argentina rekordinternatsionaali Diego Simeone`i saavutusele alla vaid ühe mänguga.

Saksamaa poolel on eelnevast mängust kollane kaart all Torsten Fringsil. Miroslav Klose on MM-finaalturniiridel löönud kokku 9 väravat. Kui Klose suudab veel ühe värava lüüa, saab temast läbi aegade kaheteistkümnes mängija, kes on MM-il kümne väravani jõudnud. Sakslastest on enne Kloset selle saavutusega hakkama saanud Gerd Müller (14 väravat), praegune koondise peatreener Jürgen Klinsmann (11 väravat) ja Helmut Rahn (10 väravat).

Saksamaa ja Argentina veerandfinaal algab reedel, 30. juunil kell 18:00 Berliinis.

Jalgpalli MM-i kaheksandikfinaalid:
Saksamaa — Rootsi 2:0
Argentina — Mehhiko 2:1 (l.a)
Inglismaa — Ecuador 1:0
Portugal — Holland 1:0
Itaalia — Austraalia 1:0
Šveits — Ukraina 0:0, penaltid 0:3
Brasiilia — Ghana 3:0
Hispaania — Prantsusmaa 1:3

Jalgpalli MM-i veerandfinaalid:
30. juuni Saksamaa — Argentina
30. juuni Itaalia — Ukraina
1. juuli Inglismaa — Portugal
1. juuli Brasiilia — Prantsusmaa