Hispaanlasest väljakukohtunik Luis Medina Cantalejo määras normaalaja lisaminutitel Itaalia kasuks penalti olukorras, kus Fabio Grosso ise kukkus Austraalia kaitsja Lucas Neill`i otsa. Francesco Totti realiseeris külmavereliselt 11 meetri karistuslöögi ja viis itaallased 1/4-finaali, kus mängitakse Ukrainaga.

“Ma ei suuda seda siiani uskuda. Ma arvan, et polnud ühtegi inimest, kes mängu näinuna kinnitaks, et see penalti oli õigesti määratud,” teatas austraallaste ründav poolkaitsja Tim Cahill. “Me peaksime MM-il endiselt konkurentsis olema.”

Teine Austraalia mängija Scott Chipperfield on arvamusel, et enamus sel turniiril tehtud kohtunike apsakaid on tehtud suuremate jalgpalliriikide kasuks. “Telekordusest nähtuna oli see penaltiotsus täielik komöödia. Uskumatu.”

Austraalia ründaja Mark Viduka usub, et meeskond oleks ilma selle penaltita suutnud tugevad itaallased alistada. “See oli väga julm otsus meie väravasse penalti määrata. Me tõesti domineerisime seda mängu ja Itaalia ei suutnud midagi korda saata. Kogu aeg oli tunne, et me suudame kohe väravani jõuda, sest ainult meie ründasimegi.”

Oma pahameele väljakukohtuniku väärotsuse peale on välja elanud ka tänased Austraalia ajalehed. Daily Telegraph`i esilehel ilutses pealkiri “Nii julm!”, Sydney Morning Herald valis juhtlauseks “Hüvasti, kuri maailm”.

Kaheksandikfinaali ajaks Sydney tänavatele kogunenud 40000 inimest lahkus mängu järel suures masenduses.

32-aastase vaheaja järel taas MM-ile pääsenud Austraalia tegi Saksamaal korraliku turniiri — alagrupiturniiril alistati Jaapan 3:1, viigistati tugeva Horvaatiaga 2:2 ja kaotati võitluslikus mängus Brasiiliale 0:2.