Kaks suve tagasi võitis selle Lissabonis peetud poolfinaalkohtumise Portugal Cristiano Ronaldo ja Maniche väravatest 2:1. Peale seda mängu lahkus peatreeneri ametist Dick Advocaat ja hollandlaste uueks juhendajaks tõusis Marco Van Basten, kes on viinud koondises läbi suure noorenduskuuri.

Uue Hollandi koondise kiitmisega pole kitsi olnud ka Portugali juhendaja Luiz Felipe Scolari. “Marco Van Basten on teinud koondises suured muudatused. Neil on täiesti uus süsteem ja suurepärased uued liikumised väljakul. Kuigi Portugal on varasemalt Hollandi vastu hästi mänginud, arvan, et seekord tuleb üliraske mäng. Me oleme juba sellel turniiril näinud, kui kvaliteetset mängu suudavad hollandlased näidata,” sõnas Scolari, kes viis neli aastat tagasi Brasiilia maailmameistriks.

Hollandi ründaja Ruud van Nistelrooy on kohtumise eel öelnud: “Kaks aastat tagasi mängisime Portugaliga, kuid peale seda on meie meeskond totaalselt muutunud. Portugali näol on tegemist raske vastasega ja olen täiesti kindel, et tuleb väga huvitav kaheksandikfinaal.”

Holland ja Portugal on varem omavahel mänginud 9 korda, millest 5 on võitnud Portugal, ühe Holland ja 3 mängu on lõppenud viigiga.

Käesoleva MM-i alagrupiturniiril võitis Portugal D-alagrupi — alistati Angola 1:0, Iraan 2:0 ja Mehhiko 2:1. Holland sai C-alagrupis Argentina järel teise koha — võideti Serbia ja Montenegro 1:0, Cote d`Ivoire 2:1 ning viigistati Argentinaga 0:0. Seniste mängudega on tõusnud koondiste liidriteks Luis Figo Portugali ja Arjen Robben Hollandi poolel.

25. juunil kell 22:00 algava Portugali ja Hollandi mängu käiku saab reaalajas (tulemused, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) jälgida alltoodud Delfi erilehel.