Alates 1982. aasta MM-ist on Brasiilia oma avamängu finaalturniiril alati võitnud ja on sel aastal ka turniiri vaieldamatu suursoosik. Valitsevate maailmameistrite peatreener Carlos Alberto Parreira näitas oma enesekindlust sellega, et teatas oma meeskonna algkoosseisu MM-i avamänguks juba 3. mail.

Brasiilia ja Madridi Reali ründaja Ronaldo ettevalmistusi Horvaatiaga avamänguks on seganud nii jalgpallisaabaste poolt villi hõõrutud jalad kui eelmise nädala lõpus kimbutanud kerge palavik.

4. juunil peetud Brasiilia viimases MM-eelses sõprusmängus Uus-Meremaa vastu lõi Ronaldo ühe värava ja aitas koondise 4:0 võidule.

“Ma olen treeningutel heasse vormi tõusnud ja olen avamänguks valmis. Kuid samas ma usun, et lähen finaalturniiri käigus iga mänguga järjest paremaks,” teatas Ronaldo.

Viimati kaotas Brasiilia koondis Euroopa meeskonnale kolm aastat tagasi, mil jäädi alla Portugalile. “99% maailmast pakub, et mängu võidab Brasiilia. Seega oleks viik meie jaoks suur kordaminek,” on homse kohtumise eel öelnud Horvaatia mängija Igor Tudor. “Meie võit oleks aga täielik sensatsioon.”

Aasta tagasi Splitis peetud sõprusmängus jäi Horvaatia ja Brasiilia mäng 1:1 viiki. “Me peame keskenduma Austraalia ja Jaapani mängule. Brasiilia on ikkagi 5-kordne maailmameister,” teatas horvaat Zlatko Kranjcar.

Meeskondade võimalikud algkoosseisud:
Brasiilia (4-4-2): Dida; Cafu, Lucio, Juan, Roberto Carlos; Emerson, Ze Roberto, Kaka, Ronaldinho; Ronaldo, Adriano

Horvaatia: (3-4-1-2): Stipe Pletikosa; Dario Simic, Robert Kovac, Josep Simunic; Darijo Srna, Igor Tudor, Niko Kovac, Marko Babic; Niko Kranjcar; Ivan Klasnic, Dado Prso.

Brasiilia ja Horvaatia F-grupi mäng algab homme kell 22:00. Mängu kohtunikuks on mehhiklane Benito Archundia.