“Issand jumal! See pole õige asi! Absoluutselt pole õige!” korrutab Kilgas SL Õhtulehele.

Politsei avalikustas kolmapäeval joobes juhtide nimekirja, mille kohaselt jäi 14. aprillil Raplamaal Märjamaa vallas purjuspäi autot juhtides politseile vahele 1954. aasta 13. augustil sündinud Tõnu Kilgas. Andmed klapivad täpselt näitleja passiandmetega.

Kilgases põhjustab asi pahameeletormi, sest tema ei puutuvat üldse asjasse. “Ma pole Märjamaal käinud. Ainult Vana Baskini bussiga. See on täielik jama… Või siis on mul nimekaim?”

Ehkki Näitlejate Liit märgib oma kodulehel Kilgase sünniajaks 13.08.1954, sama, mis purjutanud Kilgasel, ütleb näitleja Kilgas suures eitamise tuhinas, et ta pole isegi sel päeval sündinud.

“Mul peaks ju olema load ära võetud! Mul peaksid olema ju ajutised load. Praegu on mul load käes ja kõik on korras. Kui mul mingi trahv tuleb, eks ma siis vaatan. Aga mida ma vaatan — trahvi pole ju olnud,” arutleb Kilgas. Juhilube temalt varastatud pole.

Samas pole näitleja meelest mõtet uurida, kas ehk politsei kuskil vea on teinud. “Mul on sellest absoluutselt ükstaskõik, mina olen täiesti rahulik.”

Lääne politsei pressiesindaja Tarmo Vanamõisa räägib, et politsei ei oska öelda, kas joobnu oli näitleja või mitte. „Meie saame öelda, et sellenimelisele inimesele koostati protokoll.”

Kilgase arvamus, et pärast rooli tagant joobnuna tabamist peaks ta juhiluba olema asendatud ajutisega, on iganenud — juhiluba võib jääda ka juhi kätte.